Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΣΥΡΙΑ
Διπλωματικές διεργασίες για αναθέρμανση σχέσεων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΡΙΑΝΤ.--

Ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ, Αμπντάλα αλ Μουαλίμι, προσκάλεσε τον Σύρο πρέσβη στα Ηνωμένα Εθνη, δρ. Μπασάρ αλ Τζααφάρι, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη στο γραφείο της σαουδαραβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ο Σύρος πρέσβης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταριανής εφημερίδας «Αλ Ουατάν», συζήτησε τις μελλοντικές σχέσεις των δύο χωρών και ο Σαουδάραβας διπλωμάτης πρότεινε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες στις διμερείς σχέσεις επικαλούμενος τις «αδελφικές σχέσεις» που είχαν οι δύο χώρες μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου το 2011 στη Συρία.

Η εξέλιξη σχολιάστηκε ως ένδειξη για την πιθανότητα «αναθέρμανσης» των σχέσεων ανάμεσα στη Συρία και τη Σαουδική Αραβία, η οποία έως πριν από λίγα χρόνια στήριζε οργανώσεις τζιχαντιστών που δρούσαν στο συριακό έδαφος.

Η συνάντηση Μουαλίμι - Τζααφάρι προστίθεται σε μία σειρά εξελίξεων εδώ και μήνες που προδιαγράφουν την πιθανότητα αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών αφότου διακόπηκαν το 2012.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ