Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νέα κυβέρνηση μετά τις βίαιες επιθέσεις σε διαδηλώσεις

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Τη συγκρότηση νέου ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος που θα απαρτίζεται από 18 υπουργούς παρουσίασε χτες βράδυ στον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός (πρώην υπουργός Παιδείας) Χασάν Ντιάμπ.

Πληροφορίες λιβανέζικων ΜΜΕ ανέφεραν ως χαρακτηριστικό την ανανέωση στη νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και «ανεξάρτητων» επιστημόνων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τον οικονομολόγο δρ Γάζι Ουάζνι που προβλεπόταν να πάρει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας, τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στον Αραβικό Σύνδεσμο, δρ Νασίφ Χίτι, ενώ ο στρατηγός Μισέλ Μενασά προοριζόταν για το υπουργείο Αμυνας και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τη θέση του υπουργού Ενέργειας φαινόταν να καταλαμβάνει ο Ρέιμοντ Γαζάρ, καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λιβάνου.

Η συγκρότηση νέας κυβέρνησης στο Λίβανο αναμενόταν εδώ και καιρό. Ωστόσο, σημειώνεται μετά τις σοβαρές επιθέσεις της αστυνομίας κατά χιλιάδων διαδηλωτών το Σαββατοκύριακο, έξω από το χώρο του Κοινοβουλίου και το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Βηρυτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό άνω των 500 ατόμων και τις συλλήψεις πολλών δεκάδων άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ