Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Ομόθυμη η λαϊκή καταδίκη για τη βεβήλωση του μνημείου

Συνελήφθη ο δράστης της φασιστικής επίθεσης

Από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τον Ιούλη του 2015
Από την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τον Ιούλη του 2015
Ομόθυμη είναι η καταδίκη του αρκαδικού λαού για τη βεβήλωση του μνημείου που έχει στήσει η ΚΕ του ΚΚΕ στην Τρίπολη, προς τιμήν των εκτελεσθέντων αγωνιστών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ που καταδικάστηκαν σε θάνατο με αποφάσεις του Εκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης και εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 - 1949.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την καταστροφή του μνημείου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου 35χρονος, γνωστός στην περιοχή της Τρίπολης. Θυμίζουμε ότι ο βανδαλισμός έγινε αργά τη νύχτα της περασμένης Κυριακής και είχε αποτέλεσμα τις αποτρόπαιες εικόνες των σπασμένων μαρμάρινων πλακών στις οποίες ήταν γραμμένα τα ονόματα των εκτελεσθέντων.

Από την πρώτη στιγμή, τη φασιστική αυτή επίθεση καταδίκασε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Συνεργεία του Κόμματος πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες στην περιοχή, με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νεολαίους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που απευθύνει το Κόμμα για καταδίκη και απομόνωση των φασιστοειδών που προχώρησαν σε αυτή την πράξη. Αλλωστε, οι εκτελεσμένοι που τιμώνται με το συγκεκριμένο μνημείο είναι αγωνιστές, γνωστοί για τη δράση τους, για τους οποίους ο λαός της περιοχής είναι περήφανος.

Τον βανδαλισμό καταδίκασε ομόθυμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε συνεδρίασή του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, που αποφάσισε αντιπροσωπεία του, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη, να επισκεφτεί το μνημείο, να εξετάσει τις ζημιές και σε επόμενη συνεδρίαση να συζητήσει μέτρα για την αποκατάστασή του.

Η ΤΕ Αρκαδίας θυμίζει ότι έχει προηγηθεί δύο φορές βεβήλωση του συγκεκριμένου μνημείου με μπογιές, λάδια και σπάσιμο της μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν των αγωνιστών. Και στην ανακοίνωσή της δηλώνει: «Δεν κάνουμε πίσω, όσο και να βεβηλώνουν τα μνημεία, εμείς θα τα ξαναχτίζουμε και θα τα κάνουμε καλύτερα.

Το μόνο που πετυχαίνουν με αυτές τις ενέργειες είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση των φασιστών παντού, αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει».

Παράλληλα, η Οργάνωση του Κόμματος επαναλαμβάνει την απόφασή της για δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά με την απαλλοτρίωση όλου του χώρου, στον οποίο βρίσκεται και το παραπάνω μνημείο. Με αφορμή το βανδαλισμό, καλεί «τους φορείς της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς, να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο η δημιουργία του πάρκου των αλύγιστων, στον ευρύτερο χώρο του μνημείου, που θα είναι ένα ακόμη πάρκο στολίδι στην πόλη μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ