Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΣΕΝ
Απέσπασαν δέσμευση για το επίδομα

Θετική εξέλιξη είχε ο πολυήμερος αγώνας των μετεκπαιδευομένων και των άνεργων ναυτεργατών, με αιτήματα την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω Χριστουγέννων από την Εστία Ναυτικών ύψους 120 χιλ. δραχμών για τους έγγαμους και 100 χιλ. για τους άγαμους και την αύξηση όλων των επιδομάτων στο 80% του μισθού. Κάτω από τις αγωνιστικές τους πιέσεις, κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση από τον πρόεδρο της Εστίας Ναυτικών και γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Ι. Χαλά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Λ. Λαμπρόπουλο ότι το επίδομα θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες. Η δέσμευση δόθηκε στη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την οποία απαίτησαν η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική ένωση «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Συντονιστική Επιτροπή των μηχανικών που μετεκπαιδεύονται στο ΚΕΣΕΝ, που έχουν αναλάβει και την πρωτοβουλία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι μετεκπαιδευόμενοι πλοίαρχοι και μηχανικοί, αλλά και άνεργοι ναυτεργάτες από τον κλάδο των ναυτών και άλλων, μετά από αγωνιστικό σύνθημα της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ από την περασμένη Πέμπτη βρίσκονται στο δρόμο, διεκδικώντας να περάσουν αυτοί και οι οικογένειές τους αξιοπρεπή Χριστούγεννα, χαρακτηρίζοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω γιορτών από τον Οίκο Ναύτου ύψους... 45 και 50 χιλιάδων δραχμών ως εμπαιγμό. Από την Πέμπτη μέχρι και χτες οι ναυτεργάτες είχαν μετατρέψει σε χώρο συγκέντρωσης τα γραφεία της ΠΝΟ, θέτοντας την πλειοψηφία της διοίκησης και τον Ι. Χαλά μπροστά στις ευθύνες τους, ενώ την περασμένη Παρασκευή, όπως και χτες με μαχητικές πορείες κατεύθυναν τα αγωνιστικά τους πυρά και στο ΥΕΝ.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των μηχανικών του ΚΕΣΕΝ Γιώργος Μανωλιός, σχολιάζοντας σχετικά, επισήμανε: «Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, η συσπείρωση των ναυτεργατών του ΚΕΣΕΝ, των ειδικών σχολείων Ασπροπύργου και των ανέργων έφεραν τη θετική δέσμευση και φάνηκε ξανά ότι όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις, υπάρχει και αποτέλεσμα. Βέβαια εμείς παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι να αρχίσει η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στο ύψος που διεκδικούμε και σε όλους τους εν ενεργεία ναυτεργάτες που είναι άνεργοι. Βέβαια οι αγώνες μας θα συνεχιστούν για την αύξηση των επιδομάτων στο 80% του μισθού, την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δουλιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ