Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ξεκινάμε και πάλι από το Σπόρτιγκ

Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα, η σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και επιτροπών αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση

Με μια μεγάλη πρωτοβουλία, πλατιάς συσπείρωσης και οργάνωσης του αγώνα, για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής και καθολικής ασφάλισης, απαντά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στα σχέδια της κυβέρνησης που ενταφιάζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και επιτροπών αγώνα που διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Σπόρτιγκ, αποκτά βαρύνουσα σημασία, καθώς τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα σημάδια ότι η έφοδος της κυβέρνησης είναι προ των πυλών. Το ΠΑΜΕ μπαίνει και πάλι μπροστά, σημαίνει συναγερμό.

Ηδη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανοιχτή πρόσκληση που έχει απευθύνει προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, επιτροπές αγώνα, συντονιστικές επιτροπές, και εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη τούς καλεί να συζητήσουν και να διαμορφώσουν από κοινού αγωνιστικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης που θα υπερασπίζει και θα διευρύνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Η πρόσκληση του ΠΑΜΕ - υπογραμμίζει ο Θόδωρος Κούτρας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - μάς αφορά όλους. Γι' αυτό τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι στο Σπόρτιγκ. Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί κανένας εργαζόμενος, ό,τι και αν πιστεύει, δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει την κοινωνική μας ασφάλιση. Τα παζάρια, τον "κοινωνικό διάλογο", εμείς τα θεωρούμε πισώπλατη μαχαιριά σε όλους τους εργαζόμενους».

Μιλώντας ειδικότερα για τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά ο συνδικαλιστής σημειώνει ότι «με τις νέες εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί στο ναυπηγείο, με τους ανασφάλιστους, τους ενοικιαζόμενους, τους τριμηνίτες και τετραμηνίτες νέους εργαζόμενους, τα μέτρα της κυβέρνησης που επανέρχονται ίδια και απαράλλαχτα σημαίνουν ότι κανένας μας δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη».

Και ό Θ. Κούτρας προειδοποιεί: «Θα "κόψουμε" το χέρι και της κυβέρνησης και των συμμάχων της αλλά και σε όποιον τολμήσει να μας αφαιρέσει δικαιώματα. Ολοι μαζί, με το ΠΑΜΕ, θα δώσουμε και τούτη τη μάχη. Τη Δευτέρα ξεκινάμε ξανά, σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους χώρους δουλιάς, με τον αγώνα μας θα γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ των συμφερόντων της τάξης μας. Υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας, που είναι και αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Μπροστά σ' αυτή τη δεύτερη επίθεση της κυβέρνησης «οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται και να μετατρέψουν την οργή τους σε αποτελεσματική παρέμβαση» σημειώνει ο Τάσος Φωτόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ ΠΕΠΑΣΥ-ΟΤΕ.

«Το ΠΑΜΕ τολμά! Απορρίπτει τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Αρνείται να μετατραπεί σε στήριγμα των εργοδοτικών και κυβερνητικών σχεδίων μέσα από τους "κοινωνικούς διαλόγους". Το ΠΑΜΕ τολμά και καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, άντρες και γυναίκες, να συσπειρωθούν και να απαντήσουν δυναμικά στις επιθέσεις που δέχονται. Το ΠΑΜΕ τολμά και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις επιτροπές αγώνα, τους συνδικαλιστές, να μετρήσουν τις ευθύνες τους απέναντι σ' αυτούς που εκπροσωπούν και να πάρουν μέρος στη σύσκεψη για τη διαμόρφωση από κοινού ενός πλαισίου δράσης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Και ο συνδικαλιστής καταλήγει: «Πρέπει να ανταποκριθούμε. Πρέπει να ενώσουμε τη δράση μας για να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης. Θα είμαστε εκεί!».

  • Να δώσουν μαζικό «παρών» στη σύσκεψη, που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι Επιτροπές Αγώνα, τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Σπόρτιγκ, καλεί όλους τους συνταξιούχους, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος.
  • Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας συμμετέχει στη σύσκεψη του Πανεργατικού Μετώπου, την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, στο Σπόρτιγκ, ενώνοντας έτσι τη φωνή του με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού χώρου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ