Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση «σαλαμοποιεί» τα αντιασφαλιστικά της μέτρα

Την παλιά γνωστή μέθοδο της «σαλαμοποίησης» επανέφερε η κυβέρνηση προκειμένου να καταργήσει την κοινωνική ασφάλιση και να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65.

Η ΟΓΕ επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης να θίξει πρώτα το ζήτημα αυτό ούτε η επιλογή της να το προωθήσει μέσω της Α. Καραμάνου, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η ΟΓΕ θέτει ορισμένα καίρια ερωτήματα που, ουσιαστικά, ανατρέπουν τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

Συγκεκριμένα, ερωτάται η κ. Καραμάνου: Αν με την αύξηση των ορίων μειωθεί η ανεργία των γυναικών, αυξηθούν οι αμοιβές και οι συντάξεις τους. Αν θα καταργηθεί η μερική απασχόληση και πόσες γυναίκες θα προωθηθούν σε διευθυντικές θέσεις στα 60 τους. Αν το επιχείρημα περί ποσοστού εργαζομένων γυναικών στη χώρα στην παραγωγική ηλικία, δεν αποτελεί απάντηση για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής και προστασίας της μητρότητας. Από πότε η μητρότητα αποτελεί υπονόμευση των συμφερόντων των γυναικών. Ακόμα ερωτάται η κ. Καραμάνου για ποια οικονομική ανεξαρτησία μιλάει, όταν και η ίδια γνωρίζει ότι μετά την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων η σύνταξη θα αποτελεί ουσιαστικά ένα βοήθημα. Και τέλος, ερωτάται στο όνομα ποιων γυναικών ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την ημερίδα για να προωθήσει της επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Η ΟΓΕ καταλήγει η ανακοίνωση, επί 25 χρόνια αγωνίζεται για αυτές τις γυναίκες και υποστηρίζει και σήμερα τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ανδρών και γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ