Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά σε ξενοδοχείο με τραυματίες εργαζόμενους

Παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής

Από τη μεταφορά τραυματία

Eurokinissi

Από τη μεταφορά τραυματία
Φωτιά ξέσπασε χτες το πρωί στο ξενοδοχείο «Αtheneum Palace» που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Η φωτιά εκδηλώθηκε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ υπήρχαν αρκετοί εγκλωβισμένοι που είχαν βγει στα μπαλκόνια. Τραυματίστηκαν τρία άτομα ανάμεσα τους και εργαζόμενοι. Η μία σοβαρά. Στο σημείο επενέβησαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, επιχειρώντας και για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Συνολικά, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα. Δύο από αυτά διασώθηκαν με χρησιμοποίηση κλιμακοφόρου οχήματος. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου. Τρεις άνθρωποι - δύο γυναίκες και ένας άνδρας - μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αττικόν, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισαν το κτίριο. Συγκεκριμένα, μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος έχει κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, από δωμάτιο από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι ή από μικρή κουζίνα, ακριβώς δίπλα, που χωρίζεται με μεσοτοιχία. Τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από την προανάκριση που διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που εργάζονται στο ξενοδοχείο "Αtheneum Palace" και που σήμερα (σ.σ. χτες) μπήκε σε κίνδυνο η ίδια η ζωή τους, μετά την ξαφνική πυρκαγιά στο ξενοδοχείο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν την ώρα της πυρκαγιάς και οι οποίοι νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους.

Αυτές είναι οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η ΝΔ, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ των μεγαλοξενοδόχων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου μιας και έχει πλέον γίνει κανόνας η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μην πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την εκπαίδευσή τους σε έκτακτες καταστάσεις όπως σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τη φωτιά, όπως επίσης, να υπάρξει άμεσα έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το αν υπήρχε το απαιτούμενο σύστημα πυροπροστασίας, όπως και το απαιτούμενο σχέδιο διαφυγής για τους εργαζόμενους και τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Να διασφαλιστούν από την ιδιοκτήτρια εταιρεία όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. Αντίστοιχα να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος στην εργολαβική εταιρεία που η ίδια η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου έχει συστήσει. Να μη γίνει καμία απόλυση και να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα ξενοδοχεία της εταιρείας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org