Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΒΟΣ
Στο «Διαβολόρεμα» οι πρόσφυγες

Στο «Διαβολόρεμα», που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από τη Μυτιλήνη στην Καλλονή, μέσα σε δασική έκταση και ανάμεσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη, θα κατασκευαστεί η νέα δομή στη Λέσβο, που θα αντικαταστήσει τη δομή στη Μόρια. Στην κλειστή αυτή δομή θα κρατούνται, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η δομή θα έχει τη δυνατότητα να «φιλοξενήσει» 7.000 άτομα, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, δήλωσε ότι στόχος είναι η κλειστή δομή να είναι έτοιμη και σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνη του 2020.

Ενταση στο ΚΥΤ της Χίου

Στο μεταξύ, άλλο ένα επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εγκλωβισμού, αυτή τη φορά στη Χίο (ΚΥΤ ΒΙΑΛ). Οι συγκρούσεις μεταξύ αιτούντων άσυλο οδήγησαν στον τραυματισμό τριών ατόμων και ενός αστυνομικού. Τα επεισόδια έληξαν αργά το βράδυ της Κυριακής και για την αντιμετώπιση της κατάστασης ενεργοποιήθηκε το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Χίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν προσαχθεί τρία άτομα ως πρωτεργάτες των όσων συνέβησαν. Να σημειωθεί ότι στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, σε υποδομές για 1.014 άτομα, μένουν 5.502 αιτούντες άσυλο...

  • Συνολικά 81.492 άτομα ήρθαν «παράτυπα» στην Ελλάδα το 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης 2019, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, στη Βουλή. Εκτός από τα παραπάνω άτομα, οι αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες έχουν συλλάβει και 1.031 άτομα (881 αλλοδαπούς και 150 ημεδαπούς) ως διακινητές.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ