Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απαντήσουν με αγωνιστική ετοιμότητα οι τευτλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στο Πλατύ Ημαθίας

Το ΚΚΕ καλεί τους τευτλοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να διασφαλίσουν με τον αγώνα τους το δίκιο τους, καθώς οι εξελίξεις στην τευτλοκαλλιέργεια παραμένουν δυσοίωνες.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα όσα είπε στους αγρότες ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου βρέθηκε για να δηλώσει την κυβερνητική στήριξη στον νέο μισθωτή που ανέλαβε να λειτουργήσει δύο εργοστάσια της ΕΒΖ για τους επόμενους 28 μήνες.

Στους αγρότες που η παραγωγή τους σαπίζει στα χωράφια και στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγηθεί για βιοντίζελ με εξευτελιστική τιμή (μέχρι 32 ευρώ τον τόνο) που δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, ο Α. Γεωργιάδης είπε με θράσος: «Αμα έχεις καλύτερη τιμή πήγαινε αλλού, όπου έχεις δώσ' το»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στις αρχές Δεκέμβρη να γνωστοποιηθεί το τιμολόγιο με βάση το οποίο θα παραληφθούν τα τεύτλα για να οδηγηθούν στα εργοστάσια βιοαερίου, με το κόστος μεταφοράς να επιβαρύνει τους παραγωγούς.

Η λύση βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα!

Με ανακοίνωσή της προς τους τευτλοπαραγωγούς, η Τομεακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αγρότες και τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διασφαλίσει την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Γίναμε όλοι μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα που εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει την περιοχή μας.

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και επειδή ακόμα περισσότερα θα ακουστούν, η πραγματικότητα είναι απλή και δεν μπορεί να αλλάξει: Τα τεύτλα είναι στο χώμα και σαπίζουν, η τιμή για βιοντίζελ είναι εξευτελιστική και ουσιαστικά είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, οι υποχρεώσεις των παραγωγών "τρέχουν" και με την έως τώρα κατάσταση είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί δεν θα ξανασπείρουν τεύτλα.

Επομένως, η παραγωγή ζάχαρης αν δεν παρθούν έγκαιρα μέτρα θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, πολλοί παραγωγοί θα μείνουν στον "αέρα", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις στην εφορία, στις τράπεζες και τους προμηθευτές.

"Αμα έχεις καλύτερη τιμή, πήγαινε αλλού, όπου έχεις δώσ' το", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. Για τους αγρότες αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Ετσι λειτουργεί το σύστημα μέσα στο οποίο παράγουν. Παράγουνε πλούτο, αλλά τον πλούτο τον παίρνουν οι βιομήχανοι και οι έμποροι σε εξευτελιστικές τιμές και βγάζουν τεράστια κέρδη, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες παλεύουν να επιβιώσουν.

Το ερώτημα είναι ως πότε; Υπάρχει λύση;

Η λύση βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενοι όλοι μαζί ενάντια στον πραγματικό κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους».

Σε αυτήν τη βάση, η ΤΕ Σερρών καλεί σε οργανωμένο αγώνα, με αιχμές μεταξύ άλλων την πάλη για κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ