Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βουλευτής της ΝΔ μηνύει συνδικαλιστές που είχαν αποκαλύψει απόπειρα νοθείας

Την ίδια ώρα κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ιδιότητα για να μη δικαστεί...

Τον πρώην συνδικαλιστή και σημερινό βουλευτή της ΝΔ, Β. Σπανάκη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για την ενέργειά του να μηνύσει όσους αποκάλυψαν και διαπίστωσαν απόπειρα νοθείας σε συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην οποία πρωταγωνίστησε, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα για να αποφύγει να δικαστεί για την εν λόγω απόπειρα νοθείας.

Μεταξύ των όσων μηνύει το στέλεχος της ΝΔ είναι και δύο εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Βασίλειος Σπανάκης, βουλευτής πλέον της ΝΔ, συνεχίζει να ζητάει "τα ρέστα" από εκείνους που αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε με άθλιο τρόπο στις 2/12/2016, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Την ώρα που ο ίδιος "κρύβεται" για να μη δικαστεί, ζητώντας μετά από 2 αναβολές να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή για να αποφασιστεί αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική του ασυλία, αν δηλαδή θα δικαστεί ως κοινός θνητός ή αν θα φροντίσει το κόμμα του να παραγραφεί το αδίκημα για το οποίο με αυτεπάγγελτη διαδικασία κατηγορείται, η Δικαιοσύνη προχωρά τη μηνυτήρια αναφορά του κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, της δικαστικής αντιπροσώπου που προέδρευε στην εφορευτική επιτροπή και του αστυνομικού που πήγε στο χώρο του συμβάντος, με το επιχείρημα ότι τον "ενέπλεξαν σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας"!

Υπενθυμίζουμε ότι η απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ουΣυνεδρίου της ΑΔΕΔΥ αφορούσε τη χρήση κάρτας αντιπροσώπου και διαβατηρίου του Βασίλειου Σπανάκη (αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Εφοριακών/ΠΟΕ-ΔΟΥ) από άλλον εκλεγμένο αντιπρόσωπο (από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), προκειμένου να ψηφίσει, γεγονότα που καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει για άλλη μια φορά τόσο τη συγκεκριμένη απόπειρα νοθείας, όσο και την όλη εξέλιξη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλειο Σπανάκη, συνδικαλιστή μέχρι πρότινος της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Ολα αυτά δείχνουν τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί η ΝΔ, ποιοι είναι οι "άξιοι" και οι εκφραστές της νομιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη για τις επιλογές που προωθεί, για τις ενέργειες των βουλευτών του, για το συγχωροχάρτι που έδωσε στον Β. Σπανάκη, που όχι μόνο τον επανέφερε λίγους μήνες μετά το συμβάν στα καθήκοντα του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ, αλλά και τον προώθησε στη βουλευτική εκλογή.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο, και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, με το να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια νοθείας στο Συνέδριο του ΕΚΑ με ενορχηστρωτή τη ΔΑΚΕ (4/2/2020)
Δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη αναδείχθηκε η ΔΑΣ (3/12/2016)
Ελίσσονται για να αποφύγουν νέο γνήσιο συνέδριο (15/11/2013)
Γυρίστε την πλάτη στους συμβιβασμένους (9/2/2006)
Προς νοθεία στις εκλογές του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αχα'ϊας (1/4/1998)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ