Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Να ενισχυθεί το κλαδικό σωματείο σε περισσότερους χώρους δουλειάς

Η ανάγκη να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η ισχυροποίηση του κλαδικού Συνδικάτου στους χώρους δουλειάς, το στήσιμο νέων επιτροπών σε επιχειρήσεις του κλάδου, το δυνάμωμα των αγώνων σε ταξική κατεύθυνση βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, την περασμένη Κυριακή.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θανάσης Φωτόπουλος, αναφέρθηκε εισηγητικά στην κατάσταση που έχει παγιωθεί στα εργοστάσια, με μειώσεις μισθών και χτύπημα δικαιωμάτων, καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων και εργοδοτικούς εκβιασμούς.

Στο παραπάνω φόντο, υπενθύμισε μια σειρά από πλευρές της πλούσιας δράσης που ανέπτυξε το Συνδικάτο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και πρωτοβουλίες με πολιτιστικό περιεχόμενο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Στο έδαφος της δράσης αυτής, έγινε συζήτηση για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει το Συνδικάτο. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ξεχωρίζει η κινητοποίηση ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των «δουλεμπορικών» γραφείων, που οργανώνει το Συνδικάτο μαζί με άλλα σωματεία της βιομηχανίας στις 13/11, με συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο στις 30/11 για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης ενάντια στη νέα επίθεση που σχεδιάζει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ