Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστική συνέχεια η μόνη απάντηση στα προβλήματα των εργαζομένων

Η πείρα από την οργάνωση των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο της κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Οπως τονίστηκε από πολλούς εργαζόμενους που πήραν τον λόγο, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες στις οποίες το σωματείο έδωσε το δικό του «παρών», σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κόντρα στις προσπάθειες κυβέρνησης, εργοδοσίας αλλά και των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου».

Τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, από την ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων και την καθίζηση των μισθών μέχρι την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, μεταφέρθηκαν από μια σειρά παρεμβάσεις εργαζομένων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο αγωνιστικός βηματισμός να συνεχιστεί.

Στη συνέλευση ξεχώρισε η παρουσία εργαζομένων σε δημοσκοπικές εταιρείες, ορισμένοι από τους οποίους είναι νέα μέλη του Συνδέσμου. Οπως περιέγραψε εργαζόμενη μιλώντας στη συνέλευση, οι εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στις εταιρείες του χώρου στερούν από το προσωπικό άδειες, επιδόματα, αποζημιώσεις και προστασία από την ανεργία, ενώ τους αναγκάζει να πληρώνουν από την τσέπη και τους πενιχρούς μισθούς τους την Ασφάλισή τους. Αναφερόμενη στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, υπογράμμισε ότι οι αντεργατικές ανατροπές, που αποτελούν ήδη πραγματικότητα στις δημοσκοπικές, δεν αφήνουν έξω από το στόχαστρό τους τους εργαζόμενους σε άλλους χώρους.

Ο Σύνδεσμος καλεί σε σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων την Κυριακή 10/11, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο (3ος όροφος, γραφείο 317).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org