Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική συνέλευση και επίδοση του πλαισίου αιτημάτων στην περιφερειακή αρχή

Με μια ιδιαίτερα μαζική Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 30/10, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής έκανε απολογισμό δράσης και συζήτησε για τα επόμενα βήματά του.

Οι θέσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, όπως συζητήθηκαν στη συνέλευση και αποτυπώθηκαν στην απόφασή της, κατατέθηκαν αμέσως μετά στην περιφερειακή αρχή, με πορεία που κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας. Παράλληλα με την επίδοση του πλαισίου αιτημάτων, ο Σύλλογος ζήτησε από τον περιφερειάρχη να καθορίσει συνάντηση στην οποία να δοθούν απαντήσεις και λύσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η σχεδόν καθολική υπερψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, όπως και του προγράμματος δράσης του Συλλόγου, έστειλε σαφές μήνυμα πως οι εργαζόμενοι στέκονται απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής.

Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν κάθε προσπάθεια χτυπήματος της συλλογικής δράσης και παρέμβασης στα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Μεταξύ αυτών, έδωσαν απάντηση και στα δελτία Τύπου με τα οποία η περιφερειακή αρχή προσπαθεί να δυσφημίσει τον Σύλλογο, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεται ότι οι αποφάσεις του και η διοίκησή του δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους, ότι δεν ασχολείται με τα πραγματικά τους προβλήματα, αλλά «αναγάγει σε ζητήματα αιχμής "ξένα" για τους εργαζόμενους θέματα».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποστελέχωση και τη συνέχιση της απαγόρευσης των προσλήψεων, για υπηρεσίες με οργανωτική συγκρότηση, εξοπλισμό και μέσα», τονίζει η απόφαση της συνέλευσης και ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας αυτός «δεν είναι "μικροκομματικός", είναι αγώνας ζωής».

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, από τον Τ. Ζερβό, πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), ενόψει και του νέου γύρου της αντιασφαλιστικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org