Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΜΕΝ
Απαιτεί ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών

Αμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών, που έχουν απαχθεί στην περιοχή του Τόγκο, απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σε εξέλιξη είναι στην περιοχή του Τόγκο η απαγωγή των 4 ναυτεργατών, μεταξύ των οποίων ο Ελληνας δόκιμος μηχανικός, 2 από τις Φιλιππίνες, 1 από τη Γεωργία, σε σύνολο 24 μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου "ELKA ARISTOTLE" με ελληνική σημαία (Ν.Π. 11217), της ναυτιλιακής εταιρείας "European Product Carriers"».

«Είναι προφανές», σημειώνει, «ότι πρόκειται για άλλο ένα γεγονός με θύματα τους ναυτεργάτες, εντάσσεται στην όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, που έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους λαούς.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτούς τους ανταγωνισμούς πρωτοστατούν οι εφοπλιστές και ο εμπορικός στόλος αποτελεί το 4ο όπλο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Εχει τεράστιες ευθύνες και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως με την πρόσφατη υπογραφή στην ανανέωση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση της χώρας ως ορμητηρίου των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα και την Ερυθρά Θάλασσα με δραματικές επιπτώσεις σε φτώχεια, μετανάστευση, προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org