Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Ο λαός αγνοεί τις ξενοφοβικές ιαχές και συνεχίζει την έκφραση αλληλεγγύης

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Παρά την προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο λαός των Σερρών συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτήν την πολύ σημαντική διαπίστωση εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες, την οποία επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη, συνεχίζοντας τον κύκλο των περιοδειών του Κόμματος στους χώρους όπου ζουν οι ξεριζωμένοι στην Κεντρική Μακεδονία. Ο βουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε με τη διοίκηση και εργαζόμενους της δομής και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας της όπως και αυτές της διαβίωσης των προσφύγων καθώς και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται.

Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής, είτε μεμονωμένα είτε μέσω μαζικών φορέων, προσφέρει από το υστέρημά του ρουχισμό, κουβέρτες, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συνεχώς, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη σημαντικών ελλείψεων. Ο Λεωνίδας Στολτίδης σχολίασε, από την πλευρά του, πως είναι πολύ σημαντικό να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη ο λαός να συνδέσει την προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων με την πάλη ενάντια στο ίδιο το αίτιο που τους γεννά και φυσικά στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Η Εκπαίδευση που αφορά τα προσφυγόπουλα, αν και αντιμετωπίζει τις γενικότερες ελλείψεις σε διορισμούς εκπαιδευτικών και νηπιαγωγών, για τους μαθητές που παρακολουθούν το Δημοτικό προχωρά, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής, με πολύ θετική ανταπόκριση από τους συμμαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της πόλης.

Οπως και στις υπόλοιπες δομές φιλοξενίας, βασικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς η δομή λειτουργεί χωρίς γιατρό για τους περίπου 1.100 πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί. Οι συνθήκες καθημερινής διαβίωσης δυσκολεύουν από τις ελλείψεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, λόγω προβλημάτων συνεννόησης μεταξύ δημοτικής αρχής και υπουργείου.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης ενημερώθηκε πως το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί εάν τελικά η δομή αγγίξει την πληρότητα, καθώς η επέκτασή της, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και διπλασίασε τη χωρητικότητα της, δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ