Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΠΘ
Να καταδικαστεί ο αντικομμουνισμός και να απομονωθούν οι φασίστες καλεί η ΠΚΣ

«

Να καταδικαστεί ο ωμός αντικομμουνισμός και να απομονωθούν οι φασίστες», καλούν οι εκπρόσωποι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στον Σύλλογο Φοιτητών Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα, που σχολιάζουν τη στάση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ με αφορμή την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στη σχολή και όσα ακολούθησαν.

Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Πριν λίγο καιρό φασιστοειδή έγραψαν στους τοίχους του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας συνθήματα υπέρ της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και του αρχιχουντικού δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου. Τις επόμενες μέρες μέλη της ΚΝΕ αλλά και άλλοι αντιφασίστες φοιτητές πήραν την πρωτοβουλία και έσβησαν τα εμετικά αυτά συνθήματα γράφοντας στη θέση τους αντιφασιστικά συνθήματα.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η παράταξη της ΝΔ μέσα στα πανεπιστήμια, στις 22 Οκτώβρη, στα πλαίσια του ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ένα ψήφισμα - μνημείο αντικομμουνισμού, κάτω από τον μανδύα των "δημοκρατικών" ευαισθησιών και της "καλαισθησίας" της σχολής. Σε αυτό το ψήφισμα υποστήριξε ανοιχτά τη θεωρία των "δύο άκρων" δηλώνοντας ότι "είναι απέναντι στον φασισμό είτε είναι αυτός αριστερόστροφος είτε δεξιόστροφος" (!) και καλώντας "να χρωματιστούν τα σημεία ανταλλαγής πολιτικών απόψεων" (!).

Ποιον βολεύει σήμερα η εξίσωση από τη ΔΑΠ του φασισμού, τον οποίο θεωρεί πολιτική άποψη (!), με την πιο ανθρώπινη ιδεολογία, αυτή της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό; Σίγουρα όχι τους φοιτητές που αγωνίζονται, που διεκδικούν, που θέλουν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στις πολιτικές που βάζουν εμπόδια στις σπουδές και τη ζωή τους.

Η ΔΑΠ με τέτοια ψηφίσματα βγάζει λάδι τους υπόδικους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και επιτίθεται στον πραγματικό αντίπαλο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά, στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Επιτίθεται σε αυτούς που παλεύουν μέσα και έξω από τις σχολές για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού, για την απομόνωση του φασισμού από τους χώρους δουλειάς και σπουδών».

Και οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ καταλήγουν ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θα τους περάσει. Καλούμε όλους τους φοιτητές αλλά και τον λαό της περιοχής να καταδικάσουν αυτό τον ωμό αντικομμουνισμό που επιχειρείται ολοένα και πιο έντονα από ΕΕ - αστικά κόμματα και τις παρατάξεις τους στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Να απομονώσουν τους φασίστες εγκληματίες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές και τους χώρους δουλειάς αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους παραμερίζοντας τις δυνάμεις του συμβιβασμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «άριστοι» στη νοθεία θα μάθουν πώς λειτουργούν οι Σύλλογοι με δημοκρατικές διαδικασίες(2023-04-20 00:00:00.0)
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ψήφος ανυπακοής ή υποταγής(2010-05-19 00:00:00.0)
Εκβιασμοί, απειλές και επιθέσεις τα όπλα της ΔΑΠ(2007-01-31 00:00:00.0)
Η «πρωτιά στην ενημέρωση»... της ΔΑΠ(2001-03-01 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί από τη ΔΑΠ(2000-12-22 00:00:00.0)
Ανανδροι τραμπουκισμοί της ΔΑΠ(1996-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ