Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτώβρη η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με τίτλο «Εξαρτήσεις! Κοινωνικό φαινόμενο ή ελεύθερη επιλογή;» στα προκάτ της παλιάς Νομικής, στην Κομοτηνή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αρχοντούλα Τσικνή, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ. Αφού καλωσόρισε τους δεκάδες φοιτητές αλλά και εργαζόμενους που γέμισαν την αίθουσα του προκάτ, τόνισε ότι η ΚΝΕ διαχρονικά και από την ίδρυσή της είχε και έχει σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και κοινωνικό λειτουργό, Χαράλαμπο Πουλόπουλο, και τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Κέντρου Θράκης του ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός», Αντώνη Ραυτόπουλο, οι οποίοι συμμετείχαν ως ομιλητές στην εκδήλωση της ΚΝΕ.

Το λόγο πήρε ο Αντ. Ραυτόπουλος και παρουσίασε το έργο του ΚΕΘΕΑ, που αυτήν την περίοδο δίνει τη μάχη μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων ενάντια στην ΠΝΠ της κυβέρνησης της ΝΔ, που όπως τόνισε στοχεύει στον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το ΚΕΘΕΑ, των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με ταυτόχρονη κοινωνική επανένταξη του ατόμου. Για να προσθέσει ο Χ. Πουλόπουλος ότι ο αγώνας αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει, σημειώνοντας κατά την ομιλία του τη διαχρονική σχέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το ΚΕΘΕΑ, καθώς και την αμέριστη στήριξη εκ μέρους του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα του Κέντρου να διατηρήσει το αυτοδιοίκητο και τη σταθερή βοήθεια που προσφέρουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τέλος, ο Χ. Πουλόπουλος τόνισε πως δεν είναι τυχαία η σύνδεση του ΚΚΕ με το ΚΕΘΕΑ, διότι μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ το άτομο παλεύει ατομικά και συλλογικά να αλλάξει τη ζωή του κόντρα στην υποταγή όπου τον οδηγούν τα ναρκωτικά, έναν αγώνα που δίνουν καθημερινά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην ελληνική κοινωνία.


Το λόγο πήρε και ο Νίκος Καραδήμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, ο οποίος και παρουσίασε την ειδική έκδοση της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών, με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία... Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Οπως σημείωσε, στην έκδοση μπορεί κανείς να βρει πλήθος στοιχείων, ερωτήσεων - απαντήσεων, ερευνών, ζωντανών περιγραφών που αποδομούν τα αντιδραστικά ιδεολογήματα με τα οποία το σύστημα βομβαρδίζει τη νεολαία γύρω από το ζήτημα της χρήσης ουσιών, και αναδεικνύεται η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους προς τους ομιλητές, ενώ όλοι προμηθεύτηκαν την μπροσούρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ