Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«5+1 λόγοι για να κατεβούμε στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα!»

«

Ολοι οι μαθητές στους δρόμους» καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δίνοντας ραντεβού για τις 4 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, με μαθητική πορεία.

Συνεχίζοντας να διεκδικούν το σχολείο που έχουν ανάγκη, το «σχολείο να μορφώνει - όχι να εξοντώνει», οι μαθητές έχουν ήδη προχωρήσει σε πολύμορφες δράσεις από την αρχή της χρονιάς. Στο κείμενο με τίτλο «5+1 λόγοι για να κατεβούμε στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα!» που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρεται στους λόγους που βγάζουν τους μαθητές στους δρόμους:

«1. Για να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται από χιλιάδες μαθητές πως το σχολείο που πηγαίνουμε δεν μας αρέσει! Το απορρίπτουμε! Ενα σχολείο - ακριβό εξεταστικό κέντρο, γεμάτο φροντιστήρια και ιδιαίτερα, άγχος, τρέξιμο, παπαγαλία και sos!

2. Ο νόμος Γαβρόγλου πέρσι έκανε το σχολείο μας χειρότερο και ήδη κοντεύουμε να τρελαθούμε με τις αλλαγές στην ύλη, στα μαθήματα, στις λιγότερες επιλογές σχολών. Τώρα, η κυβέρνηση ΝΔ και η υπ. Παιδείας Κεραμέως θέλει να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας με Τράπεζα Θεμάτων επί τρία συνεχόμενα χρόνια, ενώ τη μία μόνο χρονιά που λειτούργησε, άφησε μετεξεταστέους το 40% των μαθητών! Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι. Να μην το σκεφτούν καν.

3. Γιατί δικαιούμαστε ένα σχολείο διαφορετικό, που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, θα δίνει σε όλους μας τις απαραίτητες γνώσεις για να γινόμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Σχολείο που δεν θα μας κοιτά στην τσέπη, αλλά θα παρέχει σε όλους μας τη δυνατότητα να μορφωθούμε, να αθληθούμε, να ψυχαγωγηθούμε σε σύγχρονες υποδομές.

4. Γιατί δεν ανεχόμαστε στα σχολεία μας ακόμα μια χρονιά να έχουμε ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία. Να κλείνουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, να μη γίνονται μουσικά μαθήματα στα μουσικά σχολεία! Να κάνουμε μάθημα σε κοντέινερ, σε ακατάλληλα λόγω σεισμού κτίρια ή απόγευμα, να περπατάμε χιλιόμετρα για να πάμε σχολείο λόγω μη χρηματοδότησης της μετακίνησής μας. Να πληρώνουμε, να πληρώνουμε, να πληρώνουμε...

5. Γιατί δεν πιάνουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων πως θα βελτιωθούν γενικά τα πράγματα. Διεκδικούμε εδώ και τώρα έκτακτο κονδύλι και αύξηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού για τα σχολεία μας για να επιλυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Είναι δικαίωμά μας!

6. Γιατί ο αγώνας μας όταν είναι μαζικός, οργανωμένος και συντονισμένος μετράει! Η φωνή μας ακούγεται! Είμαστε αυτοί που καθυστερήσαμε πέρσι ένα προαποφασισμένο από καιρό νομοσχέδιο, που αναγκάσαμε την κυβέρνηση να το ψηφίσει Μεγάλη Εβδομάδα με κλειστά σχολεία για να μην υπάρχουν άλλες αντιδράσεις. Οι αγώνες μας φέραν αποτέλεσμα, όταν καταργήσαμε την Τράπεζα Θεμάτων, επαναφέραμε τις επαναληπτικές εξετάσεις, σταματήσαμε την υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων, κατακτήσαμε ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ