Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Αυλαία την ερχόμενη Δευτέρα για την Προανακριτική Επιτροπή

Με 173 υπέρ, 85 κατά, 1 λευκό και 4 άκυρα, η Ολομέλεια της Βουλής έκανε αποδεκτή την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και το ρόλο του στην υπόθεση «Novartis».

Η Επιτροπή θα αποτελείται από 26 βουλευτές και θα έχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών προκειμένου να εξετάσει το αποδεικτικό υλικό και τους μάρτυρες. Από το πόρισμά της θα εξαρτηθεί αν θα γίνει δίωξη των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση από Ειδικό Δικαστήριο, ή αν θα επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Τα κόμματα θα πρέπει μέχρι το ερχόμενο Σάββατο να έχουν στείλει τα ονόματα των βουλευτών που θα πάρουν μέρος στην Επιτροπή, ενώ τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη αναμένεται η πρώτη της συνεδρίαση προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα και την επομένη να εκλέξει το προεδρείο της.

Οσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αξίζει να σημειωθεί ότι επικράτησε κομφούζιο. Αρχικά ανακοινώθηκαν άλλα αποτελέσματα (172 υπέρ, 84 κατά) αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος και έγινε επανακαταμέτρηση. Τα νεότερα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μεν, όμως δεν είχαν επισημοποιηθεί από το προεδρείο της Βουλής μέχρι τουλάχιστον χτες το απόγευμα. Επιπλέον, από τους αριθμούς διαπιστώνεται ότι υπήρξαν διαρροές κατά 6 ψηφοδέλτια από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, γεγονός που έδωσε «πάτημα» για νέο γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Στο μεταξύ, με καταθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται για την υπόθεση «Novartis» συνεχίζεται στον Αρειο Πάγο η έρευνα που διενεργείται για παράτυπους δικονομικούς χειρισμούς και παρεμβάσεις που έγιναν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λ. Σοφουλάκη, κατέθεσε χτες ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Ηταν ανάμεσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά στη συνέχεια, όπως και για άλλους πολιτικούς, η σχετική δικογραφία μπήκε στο αρχείο. Ο Γ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην υπουργός Ανδ. Λυκουρέντζος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org