Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαθητικός - φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις

Μεγάλη συναυλία το Σάββατο 12 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 7.30 μ.μ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Αθήνα διοργανώνουν μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου.

Με αυτόν τον τρόπο μαθητές και φοιτητές κλιμακώνουν τη δράση τους και την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: «Κοινοί Θνητοί», MC Yinka, «Rebellion Connexion», Φρανκ, «Rhyme Riot», Raibo, «Altera Vita» και μαθητικά συγκροτήματα.

Οπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στην ανακοίνωσή της:

«Οι μαθητές δεν δεχόμαστε να γίνει η πατρίδα μας συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ. Να αξιοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας για να μπορούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο των λαών της Μέσης Ανατολής, να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων. Να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκοπούς. Να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον μας.

Η Συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ και που έστρωσε το έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμφωνία θανάτου, γιατί:

  • Αναβαθμίζει τη ΝATOική βάση της Σούδας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία.
  • Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων έως και 10 χρόνια.
  • Αναβαθμίζει τη ΝΑΤΟική βάση της Λάρισας με drones, το Στεφανοβίκειο στο Βόλο με ελικόπτερα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Γιατί αυτή η Συμφωνία στρώνει το έδαφος να μεταφερθούν πυρηνικά στον Αραξο.


Το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει... προκαλεί πολέμους - προσφυγιά - εξαθλίωση στους λαούς. Είναι δολοφονική μηχανή, που φτιάχτηκε για να κάνει πολέμους. Επνιξε στο αίμα τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας. Το ΝΑΤΟ έστησε δικτατορίες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Απ' όπου έχει περάσει, έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων. Το ΝΑΤΟ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς, δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας.

Εμείς συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε! Θα μας βρουν απέναντί τους!

Κόντρα στους πολέμους και τα σχέδιά τους οι μαθητές ξεσηκώθηκαν, οργάνωσαν κινητοποιήσεις, καταλήψεις, αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Ετσι και σήμερα θα δώσουμε δυναμικό "παρών" στον αγώνα ενάντια στις βάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για τη μόρφωσή μας, για βιβλία, καθηγητές, μας λένε δεν έχουν σάλιο, αλλά για τα όπλα του ΝΑΤΟ δίνουν 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Οργανώνουμε στα σχολεία, στις τάξεις μας συνελεύσεις, συζητάμε και ενημερώνουμε τους συμμαθητές μας, παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Στις μαθητικές εκλογές, εκλέγουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, που θα πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα και θα μπουν μπροστά σε όλους τους αγώνες που έχουμε, ενάντια στην κυβέρνηση και τα σχέδιά τους».

Επίσης, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σε ψήφισμά τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης κ.τ.λ. ενάντια στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου και δηλώνουν:

«Οπως η καταστολή δεν κατάφερε να σταματήσει την αποφασιστικότητα, μαζικότητα και μαχητικότητα των διαδηλωτών που κατάφεραν να φτάσουν στην αμερικάνικη πρεσβεία, έτσι και οι πρωτοφανείς χαφιεδίστικου τύπου δημοσιοποιήσεις βουλευτή της ΝΔ που στοχοποιούν διαδηλωτή της συγκέντρωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή, φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα και μέσα από τα ταμπλό της Εκθεσης(2022-07-09 00:00:00.0)
Δεδομένοι(2022-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2020-01-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης(2018-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ