Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οργή Τραμπ για τις έρευνες σε βάρος του...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο αλλά και ανάμεσα σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν παραπομπή του σε δίκη με στόχο την καθαίρεση από το αξίωμά του.

Χτες βράδυ, ο Αμερικανός Πρόεδρος πρότεινε να κινηθεί η διαδικασία σύλληψης με την κατηγορία της προδοσίας σε βάρος του (Δημοκρατικού) Ανταμ Σιφ, προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, επειδή θεωρεί πως τον κορόιδεψε αποδίδοντας σε εκείνον «ψεύτικη» δήλωση για την επίμαχη συνομιλία του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλη. Η δήλωση Τραμπ έγινε μετά από τελετή στο Πεντάγωνο, κατά την οποία ορκίστηκε ο νέος επιτελάρχης του στρατού στρατηγός Μάικ Μίλεϊ.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ απαίτησε να «συναντηθεί» με τον ανώνυμο μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που υπέβαλε την καταγγελία σχετικά με την περιβόητη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ζελένσκι, κατηγορώντας τον πως παρουσίασε μια... «τέλεια συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη με εντελώς ανακριβή και κάλπικο τρόπο».

Επιπλέον, ο (Ρεπουμπλικάνος) επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε ότι αν η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσει τελικά να παραπέμψει τον Πρόεδρο Τραμπ, «δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή παρά να διεξαχθεί δίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ