Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα και στο Εικαστικό Εργαστήριο

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη οι εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Οι εγγραφές, που αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Χορευτικού Τμήματος (http://www.xoreutiko-dimou-patras.gr). Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει την Τρίτη 1η Οκτώβρη.

Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί, από ηλικία 5 ετών και άνω. Η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν. Λειτουργούν «εντατικά τμήματα» που απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρόνων και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων καθώς και «τμήματα ψυχαγωγίας», όπου συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με τον λαϊκό χορό, χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Οι πρόβες γίνονται στην αίθουσα στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας.

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1976 ως τμήμα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου και φέτος κλείνει 43 χρόνια προσφοράς στον λαϊκό χορό και γενικότερα στον λαϊκό πολιτισμό.

Σήμερα, το Χορευτικό έχει πάνω από 850 ενήλικες και περισσότερα από 600 παιδιά στα παιδικά του τμήματα, διδάσκουν συνολικά 30 δάσκαλοι προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Χορευτικού, ενώ κάθε χρόνο ξεπερνά τις 60 παραστάσεις. Εχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί σε διαγωνιστικά φεστιβάλ σε Τουρκία και Κροατία.

Στο Εικαστικό Εργαστήριο

Επίσης, συνεχίζονται οι προεγγραφές παιδιών και ενηλίκων για το Εικαστικό Εργαστήριο της Πάτρας και το παράρτημα των Βραχνεΐκων. Για όσα τμήματα υπάρχει πληρότητα, κρατείται λίστα αναμονής για τυχόν ακυρώσεις μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην πλατεία Κορύλλων καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και στο τηλέφωνο 2610.620.724 τις ίδιες μέρες και ώρες. Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για τα μέσα του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ