Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μουσικό αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου

Μουσικό αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλλου διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Μάνδρας - Ειδυλλίας του ΚΚΕ την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία των εργατικών κατοικιών της Μάνδρας, ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθούν στις 19 - 20 - 21 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

Η Σ. Μπέλλου, μία από τις κορυφαίες και αυθεντικές ερμηνεύτριες του λαϊκού μας τραγουδιού, σφράγισε με τη μοναδική φωνή της δεκάδες μουσικές δημιουργίες. Ηχογράφησε σε πρώτη εκτέλεση πολλά τραγούδια των Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Απόστολου Χατζηχρήστου, Καλδάρα κ.ά. Ανάμεσά τους και τα χιλιοτραγουδισμένα «Κάνε λιγάκι υπομονή», «Ανοιξε γιατί δεν αντέχω», «Σαν απόκληρος γυρίζω». Ερμήνευσε όμως ανεπανάληπτα και κομμάτια του έντεχνου τραγουδιού, σε συνθέσεις των Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου, Δ. Μούτση, Η. Ανδριόπουλου, Δ. Λάγιου κ.ά.

Η Σ. Μπέλλου δέθηκε με το λαό όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια της, αλλά και μέσα από τον κοινό βηματισμό που απέκτησε μαζί του, τους αγώνες που συμμετείχε. Με αγωνιστική συνεισφορά στα χρόνια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, διακινούσε τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Δεν δίστασε και δεν δείλιασε ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές να υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ