Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κυκλοφόρησε, ήδη, το Επετειακό -αφιερωμένο στα 75 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών- ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2020 με πλούσια ύλη, ένα «ιστορικό ντοκουμέντο» για τις αιτίες και τους υπεύθυνους για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τον τιτάνιο αγώνα των λαών με τα απελευθερωτικά - αντιστασιακά κινήματα επικεφαλής των οποίων ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Και, κυρίως, για τη μεγάλη προσφορά της σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ με τον ηρωϊκό Κόκκινο Στρατό της που τσάκισε το ναζιστικό τέρας χτυπώντας το και μέσα στη βάση του, το Βερολίνο.

Μέσα από τις καλαίσθητες σελίδες του Ημερολογίου 2020, κατά μήνα, παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα γεγονότα και οι γιγαντομαχίες που διεξήγαγαν ο Κόκκινος Στρατός και ο λαός της ΕΣΣΔ με κορυφαίες εκείνες του Στάλινγκραντ, των τεθωρακισμένων στο Κουρσκ και για την κατάληψη του Βερολίνου. Παράλληλα, στο Ημερολόγιο του 2020 της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με την αφορμή των 75 χρόνων της Αντιφασιστικής Νίκης -που οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να ξεχάσουν οι λαοί και να μη μαθαίνει η νεολαία- παρουσιάζονται, σε γενικές γραμμές, η μεγάλη συνεισφορά του ελληνικού λαού -με τη δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, όπου πρωτοστάτησαν το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές, στον αγώνα για το διώξιμο των ναζί κατακτητών και την απελευθέρωση της χώρας μας με τεράστιες θυσίες.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Ημερολόγιο, όπως βεβαίως και τα ημερολόγια των προηγούμενων χρόνων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που έχει και συλλεκτική αξία και αξίζει να κοσμεί τις συλλογές και βιβλιοθήκες όλων των αγωνιστών/στριών, των φίλων και απογόνων της Εθνικής μας Αντίστασης και του ΔΣΕ.

  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020 της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και, βεβαίως, στην Αθήνα στο περίπτερο της Αντίστασης. Στο επόμενο διάστημα θα διατίθεται από τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος - Πεδίον Αρεως) και στα κατά τόπους Παραρτήματά της σ' όλη τη χώρα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ