Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Αποκλείονται παιδιά ΑμεΑ από δομές δημιουργικής απασχόλησης

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την ανάλγητη πολιτική του δήμου Βόλου απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες και στις οικογένειές τους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Βόλου πήρε απόφαση να προχωρήσει σε κλήρωση για την επιλογή 6 παιδιών από τα 11, για τα οποία έκαναν σχετική αίτηση οι οικογένειές τους να φιλοξενηθούν στα προγράμματα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Βόλου. Η απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ώστε να μην μπορεί να φιλοξενήσει στις δομές της άλλα 5 παιδιά με αναπηρίες. Αποδεικνύει την έλλειψη χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης προκειμένου να υλοποιήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες, προσφέροντας το κατάλληλο δημιουργικό - εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα παιδιά αλλά και καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν περιστασιακά και ανεπαρκώς να καλύπτουν κοινωνικές και παιδαγωγικές ανάγκες, ανάλογα με τα κάθε είδους προγράμματα που "τρέχουν", χωρίς σε καμία περίπτωση να ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις των λαϊκών οικογενειών για την κάλυψη των μορφωτικών - παιδαγωγικών δικαιωμάτων των παιδιών τους. Η υποχρηματοδότηση, η απαράδεκτη κατάσταση στις σχολικές υποδομές και στην Προσχολική Αγωγή, ο εξαναγκασμός χιλιάδων οικογενειών να πληρώνουν τροφεία, η παντελής έλλειψη υποδομών για την πλήρη κάλυψη αναγκών ΑμεΑ (ΚΔΑΠ, Τμήματα Ενταξης, κάλυψη της Παράλληλης Στήριξης, Κέντρα Διάγνωσης - Υποστήριξης, ΚΕΣΑΜ κ.ά.) οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς».

Η ανακοίνωση αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου, η οποία αποδέχεται πλήρως την απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική πολιτική, τη διαχειρίζεται αδιαμαρτύρητα και τη στηρίζει, αδιαφορώντας για την ανάγκη στήριξης ιδιαίτερα των οικογενειών ατόμων με αναπηρίες. Είναι στην ίδια πλευρά με τις άλλες δήθεν αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, διοχετεύοντας κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, μειώνοντας τη χρηματοδότηση στην κοινωνική πολιτική στην παιδεία, στην κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Αποτελεί πρόκληση η στάση της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βόλο», του ΣΥΡΙΖΑ, που θυμήθηκε τώρα τις ανάγκες των οικογενειών ΑμεΑ, κάνοντας δήθεν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Βόλου. Οπως αποτελεί πρόκληση και η στάση της δημοτικής αρχής να μην μπορεί δήθεν να στηρίξει τα ΚΔΑΠ για άλλα 5 παιδιά με αναπηρίες, όταν μοιράζει εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα και τις αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΔΑΠ, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα να γίνει η μονιμοποίηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των εργαζομένων στις αντίστοιχες δομές, και να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org