Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Επίσκεψη στο νέο χώρο δημιουργίας με επίκεντρο το Καρναβάλι

Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων
Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων
Την πορεία υλοποίησης των εργασιών στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας, που μετατρέπεται σε έναν νέο τόπο δημιουργίας με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι, διαπίστωσε χτες, από κοντά, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης.

Ο δήμος Πατρέων υλοποιεί το έργο για τη διαμόρφωση του χώρου των Παλαιών Σφαγείων σε Κέντρο Δημιουργικής Βιομηχανίας, με βάση σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Εργου. Από τον Απρίλη του 2019, οπότε υπογράφηκε η σύμβαση και εγκαταστάθηκε το εργοτάξιο του αναδόχου, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης των χώρων έχει μέγιστη διάρκεια μέχρι τον Απρίλη του 2020, ωστόσο με βάση τους τρέχοντες ρυθμούς υλοποίησης είναι βέβαιο ότι το έργο θα παραδοθεί αρκετά νωρίτερα.

Η τελική διαμόρφωση των χώρων θα περιλαμβάνει: Κτίρια διοίκησης. Χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού. Χώρο προβολής της ιστορίας του Καραγκιόζη και παρουσίαση του τρόπου εργασίας δημιουργού φιγούρων του Καραγκιόζη. Χώρο παρουσίασης καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών, με παρουσίαση της δουλειάς των δημιουργών σε πραγματικό χρόνο. Χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με έμφαση στο Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Χώρο παρουσίασης της διαδικασίας κατασκευής και αναπαραγωγής προϊόντων των δημιουργών σε τρισδιάστατη απεικόνιση (3D scanning - 3D printing). Πολυχώρο εκδηλώσεων. Χώρο περιοδικών εκθέσεων συνυφασμένων με τις δράσεις του έργου.

Ο Κ. Πελετίδης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να δούμε από κοντά την πορεία των έργων για την ανακατασκευή του χώρου των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, που η παραχώρησή του από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές σε μεγαλοεπιχειρηματίες επενδυτές τον κατέστρεψαν στην κυριολεξία φεσώνοντας τον δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Βλέπουμε ότι προχωρούν τα έργα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Απρίλη του 2020 το κτίριο και οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμα. Η πόλη μας επιτέλους θα αποκτήσει έναν μόνιμο σύγχρονο χώρο, που όλο το χρόνο θα λειτουργεί ως κυψέλη δημιουργίας και προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org