Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα μέχρι το τέλος του χρόνου

Τα «φρέσκα» χαράτσια του ΕΝΦΙΑ για το 2019 ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς η διορία για την πληρωμή της πρώτης δόσης λήγει στις 31 Σεπτέμβρη. Η αποπληρωμή του φόρου προβλέπεται να γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις, μέχρι και το Γενάρη του 2020. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ συμπίπτει χρονικά με αυτή για τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος (2018) που επιβάλλεται σε μισθωτούς, συνταξιούχους κ.ά. Ειδικότερα, στο λογαριασμό που θα αποστείλει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνονται:

  • Φόρος εισοδήματος: Συνολικά 2,5 εκατ. νοικοκυριά θα πληρώσουν πάνω από 3 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης κ.ά.
  • ΕΝΦΙΑ: Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο τα 2,65 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αδυναμίας λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τα χαράτσια.
  • Παρακράτηση φόρου: Από το φόρο στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, ο οποίος εισπράττεται με τη μορφή παρακράτησης, θα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο για το β' εξάμηνο περί τα 3,4 δισ. ευρώ, τα οποία βέβαια θα πληρωθούν από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων.
  • Τέλη κυκλοφορίας: Το Δεκέμβρη θα καταβληθεί ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ