Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποίηση για εκδικητική απόλυση

Σε κινητοποίηση την Κυριακή 18 Αυγούστου, με συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το ξενοδοχείο «Park», προχωρά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενάντια στην εκδικητική απόλυση εργαζόμενου. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, με τους εργαζόμενους να ξεκαθαρίζουν ότι ο αγώνας για να παρθεί πίσω η απόλυση είναι υπόθεση όλου του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Την Παρασκευή, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, η εργοδοσία κατέβαλε μέρος των οφειλόμενων (συγκεκριμένα, τη μισθοδοσία του Ιούνη 2019 και ένα από τα επιδόματα που οφείλει για το 2018), παράλληλα όμως προχώρησε στην απόλυση ενός εργαζόμενου, «τιμωρώντας» τον για τη συμμετοχή του στην επίσχεση εργασίας.

Στη Ρόδο

Στο μεταξύ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει την εργοδοσία σε σούπερ μάρκετ της περιοχής που καλεί τους εργαζόμενους να δουλέψουν τον Δεκαπενταύγουστο, μέρα υποχρεωτικής αργίας, απειλώντας τους ακόμα και με απόλυση. Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, στο κατάστημα της επιχείρησης στην Αρχάγγελο, η εργοδοσία τους ειδοποίησε πως θα δουλέψουν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. «Ολοι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δουλέψουν και η εργοδοσία τους απείλησε με απόλυση», αναφέρει στο Σωματείο. Σχετική καταγγελία έχει γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι «τέτοιες πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να περάσουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org