Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παλέψει ο λαός για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, αποκατάστασης και προστασίας

ΚΚΕ: Η επανάληψη της φωτιάς στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα χρόνο, και σε μεγαλύτερη έκταση φέτος, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τις μεγάλες και διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων

Eurokinissi

  • Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι «όλα δούλεψαν ρολόι», πίσω από τη μεγάλη καταστροφή βρίσκονται η έλλειψη ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών, η ανυπαρξία κατάλληλων ζωνών ασφαλείας και δασικών δρόμων, τα μεγάλα προβλήματα και οι ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης και προσωπικό, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Η προβολή της βοήθειας από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ σε εναέρια μέσα αποδεικνύεται «άνθρακες ο θησαυρός». Πραγματική προστασία από τις φυσικές καταστροφές μπορεί να υπάρξει μόνο με μέτρα και έργα αντιπυρικής θωράκισης, τα οποία δεν είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ, που τα βάζει στη ζυγαριά του «κόστους- οφέλους».
  • Τώρα επείγει η στήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, των εργαζομένων που διαμένουν ή εργάζονται στην περιοχή, των αγροτοκτηνοτρόφων που πλήγηκαν, με αποζημίωση 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν.
  • Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των δασών και πρόληψης των πυρκαγιών, κατάλληλη και επαρκή στελέχωση των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων μέσων.


ΣΕΛ.  9   -   12

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ