Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρει αποφασιστική απάντηση η νέα επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα

ΚΚΕ: Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνέχεια του νόμου Αχτσιόγλου. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα κέρδη και τις επενδύσεις τους

  • Την επέκταση της αντιαπεργιακής νομοθεσίας, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, προωθεί η ΝΔ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στο χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
  • Στο όνομα τάχα της «δημοκρατίας» και της «συμμετοχής», οι προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο προβλέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των συνδικάτων και τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών», ενισχύοντας το «φακέλωμα» και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων.
  • Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτρέψουν τη νέα επίθεση στα εργατικά συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, μπορούν να υπερασπίσουν, να δυναμώσουν τις ζωντανές συλλογικές τους διαδικασίες και τα σωματεία τους, κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Κάλεσμα στα συνδικάτα από το ΠΑΜΕ να οργανώσουν αποφασιστική απάντηση.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org