Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κάτω τα χέρια από τη συλλογική οργάνωση και δράση!

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα
Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και δράση, την απεργία, είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τις νέες αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάζονται στον συνδικαλιστικό νόμο, και καλεί σε οργάνωση του αγώνα. Σε δελτίο Τύπου σημειώνει τα εξής:

«Μετά τις αισχρές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, την προηγούμενη βδομάδα, που επιδεινώνουν την κατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο να ελέγξουν τα σωματεία, να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Οι άθλιες τροπολογίες, αλλά και οι νέοι σχεδιασμοί στον συνδικαλιστικό νόμο, είναι μέτρα και προτάσεις που έχουν καθαρογράψει ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις και σπεύδει να τις υλοποιήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο η νέα πρόθυμη κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αλλαγές που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση στον συνδικαλιστικό νόμο, η καταστολή και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης και ελευθερίας, αποτελούν το λίπασμα για να προχωράει ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των συνδικάτων κάνει ακόμα πιο ασφυκτικό το νομοθετικό πλαίσιο.

Οι νέοι σχεδιασμοί στον συνδικαλιστικό νόμο δεν πατούν στον αέρα. Εχουν ως βάση τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε το Γενάρη του 2018. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με φόρα να ολοκληρώσει την κρατική - εργοδοτική παρέμβαση μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το σύγχρονο φακέλωμα των εργαζομένων που είναι οργανωμένοι στα συνδικάτα τους έχει στόχο να ανακόψει την αγωνιστική διάθεση, την αμφισβήτηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, να βάλει φρένο στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στις αντιδραστικές και αυταρχικές ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία, μακριά και έξω από την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμαστούν καλά και σχεδιασμένα απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας. Να συνεχίσουμε με περισσότερη ορμή τον αγώνα για τις ΣΣΕ, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, στα μεροκάματα, την κατάργηση όλων των άθλιων αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων που βάζουν εμπόδια και να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Κάτω τα χέρια από την απεργία, από τη συλλογική οργάνωση και δράση. Χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org