Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νέες αποχωρήσεις και εξώδικα μεταξύ στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης

Στην επιφάνεια έρχονται, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έθεσε εκτός Βουλής το ναζιστικό δολοφονικό μόρφωμα και ενόψει της ολοκλήρωσης της δίκης, οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, συνεχίζεται το κλείσιμο των γραφείων της σε διάφορες πόλεις, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η μέχρι πρότινος επίσημη ιστοσελίδα της.

Μέχρι τα μέσα του Ιούλη από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση είχαν αποχωρήσει ο υπόδικος ευρωβουλευτής Ι. Λαγός και δεκάδες ακόμα (Γιώργος Γερμενής - «Καιάδας», Νίκος Κούζηλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κ.ά.), συνοδεύοντας τις αποχωρήσεις τους με καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του Ν. Μιχαλολιάκου, προαναγγέλλοντας μάλιστα τη δημιουργία νέου ακροδεξιού μορφώματος.

Ο υπόδικος Ι. Λαγός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις...». Ο δε υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Πειραιά Νίκος Κούζηλος έκανε λόγο για «άρνηση της ηγεσίας του κόμματος να δει τα αυτονόητα», για «εκσυγχρονισμό της ιδεολογικής πλατφόρμας και προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο πρώην βουλευτής και υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «το να βλέπω παθητικά τη Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου», κάνοντας λόγο για «έναν νέο φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Με δήλωσή του αποχώρησε πρόσφατα και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της Χρυσής Αυγής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της, Δημήτρης Βογιατζής, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου πριν από λίγους μήνες.

Δημοσιεύματα συνδέουν την αποχώρησή του με την παύση λειτουργίας της ιστοσελίδας στην οποία εμφανιζόταν η δραστηριότητα της οργάνωσης, καθώς σε αυτόν είχαν ανατεθεί από τις 17/6/2012 η σχεδίαση, η φιλοξενία και η υποστήριξη της ιστοσελίδας. Μάλιστα, ο Βογιατζής φέρεται να προχώρησε σε εξώδικο, το οποίο επέδωσε στις 24 Ιούλη στη Χρυσή Αυγή και στο οποίο παρέθετε αναλυτικά στοιχεία, προκειμένου να παραδώσει τα τρία ονόματα που είχε καταχωρήσει η εταιρεία του για λογαριασμό της ΧΑ, εκείνα της επίσημης ιστοσελίδας, της νεολαίας και του ηλεκτρονικού καταστήματός της. Η Χρυσή Αυγή δεν πλήρωσε και ο ιστότοπος σταμάτησε να λειτουργεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ