Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Ζητά τριμερή για τους εργαζόμενους στην «Creta Farm ΑΒΕΕ»

Συνεχίζοντας τις πολύμορφες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων στην επιχείρηση «Creta Farm AΒΕΕ», στο πλαίσιο των οποίων έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις, εξορμήσεις και συζητήσεις, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών κατέθεσε προς το υπουργείο Εργασίας κατεπείγον αίτημα τριμερούς συνάντησης.

Σε αυτό επισημαίνει: «Η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία που πήρε (μνημόνιο κατανόησης) ανάμεσα στους μετόχους και τις πιστώτριες τράπεζες στοχεύει, όπως η ίδια δηλώνει, να σωθεί η επιχείρηση, οι μέτοχοί της και να εξασφαλίσει στις τράπεζες όρους ώστε να μη χάσουν τα χρήματα τους.

Από την άλλη, η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής κρέατος στις εγκαταστάσεις της στον Αγιο Στέφανο Αττικής, που σημαίνει δεκάδες απολύσεις τις επόμενες μέρες. Στην επιχείρηση σήμερα δουλεύουν 850 εργαζόμενοι και όλοι τους βιώνουν καθημερινά το φόβο της απόλυσης και της ανασφάλειας. Η παραγωγή έχει σχεδόν "παγώσει" και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι».

Η Ομοσπονδία ζητάει να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ώστε: Να μην ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με πρόσχημα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Να μην παγώσει η καταβολή της μισθοδοσίας την περίοδο που η επιχείρηση υπολειτουργεί. Να καταβάλλεται εγκαίρως. Να μην τροποποιηθεί βλαπτικά προς τους εργαζόμενους καμία σύμβαση εργασίας. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλει η εταιρεία προς τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ