Σάββατο 13 Ιούλη 2019 - Κυριακή 14 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ «S-400»
Αρχισε η παράδοσή τους στην Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ.--

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι πρώτες συστοιχίες «S-400» έφτασαν στη χώρα. «Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος "S-400" ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Αγκυρα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας διευκρίνισε ότι η παραλαβή θα συνεχιστεί τις προσεχείς μέρες.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ITAR - TASS μετέδωσε ότι μέσα στον Ιούλη αλλά και τον Αύγουστο 80 Τούρκοι αξιωματικοί θα βρεθούν στη Ρωσία για να εκπαιδευτούν στο χειρισμό του ρωσικού συστήματος. Αντίστοιχη εκπαίδευση είχε γίνει και το διάστημα Μάη - Ιούνη, με 20 στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αναμενόταν συνέντευξη Τύπου αξιωματούχων του για την απάντηση του Πενταγώνου στην παραλαβή από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που διατήρησε την ανωνυμία του, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι «είναι ζήτημα των σύμμαχων χωρών το τι στρατιωτικό εξοπλισμό θα αγοράσουν. Ωστόσο, ανησυχούμε για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει το ρωσικό σύστημα "S-400"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ