Σάββατο 13 Ιούλη 2019 - Κυριακή 14 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ
Εντονες προειδοποιήσεις για την Ταϊβάν

ΠΕΚΙΝΟ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας Γουάνγκ Γι εξέφρασε την έντονη ενόχληση του Πεκίνου για την απόφαση της Ουάσιγκτον να πουλήσει άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα στην Ταϊβάν, καλώντας τις ΗΠΑ «να μην παίζουν με τη φωτιά» στο θέμα της Ταϊβάν και να «να αναγνωρίσουν πλήρως τη σοβαρότητα του ζητήματος».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση «θα επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες των ΗΠΑ που εμπλέκονται στην πώληση όπλων» στην Ταϊβάν.

Επιπλέον, το Πεκίνο επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έπρεπε να επιτρέψει την «επίσκεψη στις ΗΠΑ» που κάνει η ηγέτης της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-βεν. Η Τσάι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη μετάβασή της στην Καραϊβική. Αν και η Ταϊπέι παρουσιάζει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ ως «περαστική», αυτή περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις, παρέμβαση σε μια επιχειρηματική συνάντηση Αμερικανών - Ταϊβανέζων κ.λπ. «Καλούμε τις ΗΠΑ να σεβαστούν την αρχή της "μίας και ενιαίας Κίνας"», δήλωσε ο Γκενγκ, αντιδρώντας σε μία ακόμα εξέλιξη που επιβεβαιώνει την κινητικότητα γύρω από την αναβάθμιση των αρχών της Ταϊβάν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org