Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζονται έως την 1η Ιούλη οι αρχαιρεσίες

Κάλεσμα ενίσχυσης του σωματείου, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν η μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της

Συνεχίζονται οι εκλογές στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών να παρατείνεται και να συμπεριλαμβάνει τις επόμενες μέρες μια σειρά χώρους δουλειάς.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές συνεχίζονται σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

-- Αύριο Τετάρτη, σε «RIVER WEST» - «IKEA» στον Κηφισό (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.) και «ATHENS HEART» στην Πειραιώς (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.).

-- Πέμπτη 27/6, στον «Σκλαβενίτη» στην Αργυρούπολη (11 π.μ. - 6 μ.μ.).

-- Παρασκευή 28/6, στο «Mall» στο Μαρούσι (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.) και «Avenue» στην Κηφισίας (12.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ.).

-- Σάββατο 29/6, στον «Σκλαβενίτη» στη Ν. Χαλκηδόνα (11 π.μ. - 5 μ.μ.).

-- Δευτέρα 1/7, σε «ΜcArthurGlen» και «Smart Park» στα Σπάτα (11 π.μ. - 7 μ.μ.).

«Δυναμώνουμε με την ψήφο μας το κλαδικό μας σωματείο, που η εργοδοσία δεν μπορεί να βάλει στο χέρι και βρίσκεται απέναντι από τη σήψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», είναι το κάλεσμα του Συλλόγου στους εργαζόμενους που βλέπουν τους τζίρους και τα κέρδη των εταιρειών να γιγαντώνονται, την ίδια στιγμή που οι συνθήκες δουλειάς και οι όροι αμοιβής τους χειροτερεύουν, με τις «πλάτες» των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μεγαλοεργοδότες - εργατοπατέρες προσπαθούν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων

Ο Σύλλογος καταγγέλλει μάλιστα την προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του, με τη βοήθεια των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

«Στη "Διακίνηση", στα "Praktiker", στον "Σκλαβενίτη" και αλλού, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, προπηλακισμούς, χειροδικίες και λάσπη, τα τσιράκια της προσπαθούν να παρεμποδίσουν την παρουσία και τη δράση μελών και εκλεγμένων συνδικαλιστών», καταγγέλλει ο Σύλλογος και καλεί τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω από τα σωματεία «τους εργατοπατέρες που είναι τα στηρίγματα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα».

Αντίστοιχες καταγγελίες κάνει και η ΔΑΣ Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης».

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ αναφέρεται σε πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δέχτηκαν επίθεση από προϊστάμενο τμήματος ενώ ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Ε.Σ., προϊστάμενος τμήματος και υποψήφιος με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του επιχειρησιακού σωματείου, καταφέρθηκε εναντίον μελών του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας «τη ρητορική και τα επιχειρήματα που διαμορφώνει η ίδια η εργοδοσία και αποστέλλεται στα καταστήματα μέσω εσωτερικών σημειωμάτων».

«Ο εν λόγω ''συνάδελφος'', που από τη μια μας αξιολογεί, μας ''τρέχει'', μας κόβει ρεπό και από την άλλη εκτελεί και χρέη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων για τα προβλήματά μας», σημειώνει η ΔΑΣ, αναπαρήγαγε «ανυπόστατες κατηγορίες για τραμπουκισμό, για ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά, για αργόσχολους σε κομματική αποστολή», ενώ έφτασε στο σημείο να απευθύνει ρατσιστικά υπονοούμενα σε «συγκεκριμένο συνάδελφο μετανάστη, εργαζόμενο στην επιχείρηση και εκλεγμένο στο ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΟΙΥΕ)». Στη συνέχεια, «κάλεσε την ασφάλεια του καταστήματος» και τη σκυτάλη πήρε ο υπεύθυνος ασφαλείας (Γ.Κ.), «συνδικαλιστής» και αυτός του εργοδοτικού σωματείου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΟΙΥΕ, ο οποίος «προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο διαλλακτικοί, αφού έτσι κι αλλιώς "όλοι για το καλό της επιχείρησης δουλεύουμε"».

«E, λοιπόν "συνάδελφοι", όχι!», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ. «Οσο εσείς πασχίζετε για τα συμφέροντα της επιχείρησης, οι πραγματικοί συνάδελφοι φτύνουν αίμα για να καταφέρουν να βγάλουν το μεροκάματο. Οι πραγματικοί συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία και τη στοχοποίηση όταν τολμούν να ζητήσουν τα αυτονόητα (βάρδιες, ρεπό, υπερωρίες κ.τ.λ.)».

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, περιστατικά όπως το παραπάνω, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση όχι των συνδικαλιστών αλλά των ίδιων των εργαζομένων, δεν είναι άσχετα με τον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει με τη συνδικαλιστική μαφία στην Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα «να πετάξουμε τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα και να απομονώσουμε αυτούς και τα τσιράκια τους μέσα στα καταστήματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ