Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας

Από την κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Amirandes»
Από την κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Amirandes»
Παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Amirandes» του ομίλου «Grecotel» πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου ενάντια στην πρακτική της εργοδοσίας να αξιοποιεί «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους για να παρακάμπτει τις συμφωνημένες στην τοπική κλαδική ΣΣΕ αμοιβές.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, «η εργοδοσία απασχολεί το 80% περίπου του προσωπικού μέσω των γνωστών "δουλεμπορικών" - γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, με αποτέλεσμα να αμείβονται στις περισσότερες περιπτώσεις με τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού!». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απαίτησαν από τον διευθυντή να εφαρμοστεί η τοπική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια.

«Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, με 6.300 εργαζόμενους και 32 ξενοδοχεία», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισημαίνει ότι οι προσλήψεις προσωπικού μέσω γραφείων «ενοικίασης» εργαζομένων είναι συνήθης εργοδοτική πρακτική. «Αυτή είναι η "ανάπτυξη" για την οποία τόσο μεγάλη αγωνία έχουν οι ξενοδόχοι. Αυτό είναι το "τέλος των μνημονίων" που φωνάζει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η "ανάκαμψη της οικονομίας" που επικαλείται η ΝΔ», σχολιάζει.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα, όχι μόνο για να εφαρμοστεί η τοπική ΣΣΕ, αλλά και για να διεκδικήσουν όσα δικαιώματα έχασαν από την επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας, όπως το εφάπαξ, το Ταμείο Ανεργίας, τους μισθούς και τα ρεπό.

Κινητοποίηση για την ανάκληση απόλυσης συνδικαλίστριας

Κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας «Physis» έκανε την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, μαζί με συνδικαλιστές και από άλλα σωματεία, διεκδικώντας την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλίστριας.

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης, εκλεγμένης στο Διοικητικό του Συμβούλιο, στην οποία προχώρησε την περασμένη Πέμπτη η εργοδοσία. «Η επίθεση στην εκλεγμένη συνδικαλίστρια δεν έρχεται ούτε σε τυχαία στιγμή, ούτε απέναντι σε κάποιον τυχαίο εργαζόμενο», καταγγέλλει το Συνδικάτο και τονίζει ότι η εργοδοσία ενοχλείται από τη δράση της εργαζόμενης και του Συνδικάτου, από τα εμπόδια που θέτει στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, από τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς.

Το Συνδικάτο έχει καταγγείλει την απόλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας και ζητά να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση για την ανάκλησή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ