Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, αύριο Τετάρτη, στις 1.30 μ.μ., καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της 3Κ, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, οι επιτυχόντες «δεν γνωρίζουν πότε και κυρίως γιατί δεν μπορούν άμεσα να τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας» και βλέπουν έναν «νέο κύκλο αγωνίας και μαζέματος δικαιολογητικών» να αρχίζει για αυτούς.

Την ίδια ώρα, όσοι εργαζόμενοι δεν βλέπουν το όνομά τους να συμπεριλαμβάνεται στους τελικούς πίνακες, καθώς και συμβασιούχοι που παραμένουν μέχρι σήμερα στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις για παρατάσεις των συμβάσεών τους, πετιούνται στην ανεργία. Ηδη το Συνδικάτο καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων από μια σειρά δημοτικές αρχές. Συγκεκριμένα, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 23 απολύσεις στη Νέα Ιωνία, 46 απολύσεις στην Καλλιθέα, 31 απολύσεις στη Νέα Σμύρνη, ενώ προειδοποιεί πως «ο κατάλογος όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ ξεκαθαρίζει ότι η προκήρυξη 3Κ δεν μπορεί να λύσει «το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης και εντατικοποίησης της εργασίας στον τομέα της καθαριότητας, ούτε και να μειώσει τα διαρκώς αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά».

«Το θέμα μάς αφορά όλους, μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους», τονίζει και προσθέτει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά και τις κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και τη μεθοδολογία της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Απαξιώνουν τις υπηρεσίες προκειμένου να τις χαρίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το Συνδικάτο απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία απόλυσης και διεκδικεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στην 3Κ και στη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΔΕΥΑ Καλαμάτας: Συνεχίζεται η κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Καλαμάτας, μετά τις απολύσεις 26 συμβασιούχων, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση την περασμένη Παρασκευή.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την υπηρεσία, ενημερώνοντας τους δημότες για τις απολύσεις και συγκεντρώνοντας υπογραφές στήριξης στον αγώνα τους.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, η υπηρεσία παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει, παρά την εντατικοποίηση, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες. Στα συνεργεία τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα είναι ακινητοποιημένα. Στον Βιολογικό ένα άτομο καλείται να καλύψει τη συντήρησή του, ώστε να λειτουργεί κανονικά. Στο έδαφος αυτό, το Σωματείο καλεί τη δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάρτε πίσω τις απολύσεις!(2021-03-19 00:00:00.0)
Απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων με την 3Κ(2020-03-05 00:00:00.0)
Προσπάθεια «αθώωσης» κυβέρνησης - πλειοψηφίας δημάρχων(2019-01-22 00:00:00.0)
Μαχητικές κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-11-09 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν την απαίτησή τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-10-03 00:00:00.0)
«Ομηροι» οι μουσικοί της Φιλαρμονικής(2010-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ