Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει την αγωγή εναντίον της δασκάλας στη Σάμο

Την ενέργεια Συλλόγου Γονέων να καταθέσει αγωγή εναντίον δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη μόρφωση, καταδικάζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΑΣΓΜΕ με οργή και αγανάκτηση ενημερώθηκε για την απόφαση κατάθεσης αγωγής και μήνυσης από αμφίβολης νομιμότητας Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων εναντίον εκπαιδευτικού που υπερασπίστηκε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στη μόρφωση.

Στον κόσμο που ζούμε, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σαν πρόσφυγες, διωγμένοι από την πατρίδα τους. Στην πατρίδα μας φιλοξενούμε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, όπου και πάλι μπροστά στο κέρδος αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι 2ης κατηγορίας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, στριμωγμένοι σε γκέτο ή αφημένοι στα χέρια διαφόρων ΜΚΟ και χωρίς δικαίωμα να κατευθυνθούν στον τόπο που θέλουν και που πιθανόν να έχουν συγγενείς. Σε αυτό το τοπίο, βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, υποκινούμενες από το μακρύ χέρι του συστήματος, τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Κανένας γονιός, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να διαχωρίζει παιδιά ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα. Δεν μπορεί να καταδικάζει παιδιά στην απομόνωση και τη γκετοποίηση. Δεν είναι δική τους ευθύνη, δεν είναι θέληση δική τους και των οικογενειών τους να ζουν χωρίς σπίτι, περίθαλψη, μέσα στις λάσπες και τις ακαθαρσίες».

Η ΑΣΓΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί όλους τους γονείς, όλους τους Συλλόγους Γονέων να υποδεχτούν αυτά τα παιδιά και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ