Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να μη συγχωνευτεί - καταργηθεί κανένα σχολείο

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί και γονείς στο υπουργείο Παιδείας. Νέα κινητοποίηση στις 27 Μάη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολείου απαίτησαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και γονείς με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο και της στάσης εργασίας της ΔΟΕ, και καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, καταδικάζοντας την πολιτική που συρρικνώνει πολύμορφα το μορφωτικό δικαίωμα. Νέα συγκέντρωση οργανώνεται από την ΑΣΓΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Αττικής την ερχόμενη Τρίτη 27 Μάη.

Την περασμένη βδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας σχέδιο απόφασης των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών, που προβλέπει συγχωνεύσεις 128 Δημοτικών Σχολείων, 12 ΕΠΑΛ, 16 Γυμνασίων και 74 Νηπιαγωγείων και καταργήσεις 15 Δημοτικών, 30 Νηπιαγωγείων, 1 Γυμνασίου και 3 ΕΠΑΛ. Αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το θέμα, ωστόσο συνάντησε άρνηση. Οπως κατήγγειλαν και από το βήμα της συγκέντρωσης εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και γονιών, υπάλληλος του υπουργείου τους ειδοποίησε ότι θα συναντηθεί μόνο με εκπροσώπους συλλόγων εκπαιδευτικών.

Δυναμική παρουσία είχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από τα μπλοκ των σωματείων τους, καταγγέλλοντας την πολιτική των συγχωνεύσεων ως κομμάτι της στρατηγικής της ΕΕ για ένα σχολείο υποταγμένο πολύμορφα στις επιχειρήσεις, στους επενδυτές, στους χορηγούς. «Δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή σε αυτήν τη νέα επίθεση. Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας», σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στη συγκέντρωση η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Θεοδ. Δριμάλα, καλώντας να βγουν συμπεράσματα για το τι είναι το νέο σχολείο της ΕΕ, της ημιμάθειας, των επιχειρήσεων. «Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε για εκπαιδευτικούς παιδαγωγούς της νέας γενιάς, για σχολεία που θα μορφώνουν και θα διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας ώστε να μπορούν να διεκδικούν τη ζωή που τους ανήκει. Βγάζουμε συμπεράσματα για τη στάση όλων. Με την πάλη μας, με την ψήφο μας, με τους αγώνες μας, αντιπαλεύουμε αυτήν την πολιτική», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να μπουν φραγμός στις νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων απηύθυνε εκ μέρους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας ο πρόεδρός της Βασίλης Τόγιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήδη τα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν πάνω από 2.500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα κι εκατοντάδες τμήματα. «Παίρνουμε την υπόθεση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας στα χέρια μας. Δεν περιμένουμε από "μεσσίες" να μας λύσουν τα προβλήματά μας», τόνισε καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΣΓΜΕ στις 27 Μάη με αιτήματα καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου και να μην εξεταστούν οι μαθητές της Α' Λυκείου με τράπεζα θεμάτων.

Μετά από κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ, Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων καταδικάζουν τη νέα προσπάθεια συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων. Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης έχουν ήδη πάρει οι Ενώσεις Γονέων 6ου και 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και δήμου Ζωγράφου, περιοχές με σχολεία που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επικείμενων συγχωνεύσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα συγκέντρωση σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις(2014-06-11 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων(2014-05-21 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας(2014-05-03 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις οι μαθητές των ΕΠΑΛ(2013-12-20 00:00:00.0)
Σχολεία οδηγούνται σε λουκέτο(2013-01-19 00:00:00.0)
Σήμερα η περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας(2011-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ