Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Τριμερής συνάντηση ασφαλείας

Από τη συνάντηση Μπόλτον - Νετανιάχου πριν από την τριμερή

Copyright 2019 The Associated

Από τη συνάντηση Μπόλτον - Νετανιάχου πριν από την τριμερή
Τριμερής συνάντηση των συμβούλων ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, και του Ισραήλ, Μέιρ Μπεν - Σαμπάτ, έγινε - για πρώτη φορά - χτες στην Ιερουσαλήμ, με επίκεντρο των συνομιλιών το Ιράν και τη Συρία.

Προσπαθώντας να αποδώσει τους οξυμένους ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε στον Πατρούσεφ ότι «το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι το Ιράν δεν κατέχει πυρηνικά». Ο δε Ρώσος σύμβουλος σημείωσε ότι η τριμερής συνάντηση θα επικεντρωθεί στην «περιφερειακή κατάσταση, ιδιαίτερα στη Συρία», ότι η Ρωσία «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια του Ισραήλ» και ότι «το Ισραήλ μάς υποστηρίζει σε διάφορα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ».

Μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν με τον Μπόλτον, συνέχισε ο Πατρούσεφ, είναι και «οι ιδέες για το πώς να φτάσουμε στην ειρήνη στην περιοχή σας. Και μόλις καταλήξουμε σε συμφωνία, πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλα κράτη της περιοχής σε αυτό το σχήμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ