Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ψήφος στο ΚΚΕ με κριτήριο τις ανάγκες μας ενάντια στη λογική του «μικρότερου κακού»

Στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ περιόδευσε ο Γιάννης Δελής

Στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου του Μετρό Θεσσαλονίκης και στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα περιόδευσε χτες το μεσημέρι κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις επερχόμενες εκλογές, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του Μετρό και μίλησε για τα ιδιαίτερα ζητήματα του ΟΑΣΘ.

Ο Γ. Δελής κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υιοθετήσουν μπροστά στις κάλπες τα κριτήρια που θέτουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, ψάχνοντας μικροδιαφορές μεταξύ «δίκαιης» και «βιώσιμης» ανάπτυξης, αλλά να ψηφίσουν με βάση την πολύτιμη πείρα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, απορρίπτοντας τη λογική του «μικρότερου κακού». Χαρακτήρισε τις προγραμματικές θέσεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ «παράλληλες ράγες, που οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση».

Ανέφερε ακόμα πως η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν αποτελεί ουσιαστικά τη βάση του προγράμματος της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή. Τόνισε πως είναι σημαντικό τώρα ο λαός να μην μπει στη διαδικασία να επιλέξει ποιος θα εφαρμόσει αυτό το αντιλαϊκό πρόγραμμα, αλλά να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, «το μόνο κόμμα που δεν το έχουν στο τσεπάκι τους».

Για το ζήτημα του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που προειδοποίησε για τις συνέπειες της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1370/2007 περί «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών και στάθηκε ενεργά δίπλα στους εργαζόμενους.

Ο Γ. Δελής τόνισε: «Πρέπει να αντιταχθούμε στις Οδηγίες και στη συνολική πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ, η οποία θέλει τον ΟΑΣΘ να λειτουργεί στη λογική "κόστους - οφέλους" τσακίζοντας τα δικαιώματα εργαζομένων αλλά και επιβατών, που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερο κόστος συγκοινωνιών, ασχέτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους, πέρα από την ισχυροποίηση της οργάνωσής τους στους τόπους δουλειάς, να λάβουν και «πολιτικά μέτρα σε αυτές τις εκλογές, δυναμώνοντας με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών να βρίσκονται σε καλύτερη θέση αντιμετώπισης της όποιας αντιλαϊκής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ