Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν εξασφαλίζουν στους λαούς της περιοχής ασφάλεια και ειρήνη

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και το Αιγαίο, είχε χτες στον Περισσό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε και είχαμε μία αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών.

Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και βεβαίως εκφράσαμε και την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική συνολικά απέναντι στα μεγάλα, στα μείζονα αυτά προβλήματα, που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα την περιοχή μας.

Και φυσικά, εδώ, ξεχωριστή σημασία έχει το ζήτημα της εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς, στις αντιθέσεις, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Και βέβαια επισημάναμε ότι ασφάλεια και ειρήνη δεν εξασφαλίζουν στον ελληνικό και κυπριακό λαό, στους λαούς όλης της περιοχής, η παρουσία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και η συμμετοχή μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, αμέσως μετά τη συνάντηση, σε δήλωσή του έκανε λόγο για «σημαντική διπλωματική επιτυχία που η Ελληνική και η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχαν στα ευρωπαϊκά συμβούλια» και ζήτησε για τα ζητήματα που αφορούν τα θέματα αυτά «να εξασφαλίσουμε την αναγκαία ψυχραιμία, την εγρήγορση και την εθνική ομοψυχία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org