Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απομακρύνεται ο Σάναχαν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Παρελθόν αποτελεί για το αμερικανικό Πεντάγωνο ο Πάτρικ Σάναχαν, μέχρι πρότινος υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας και πρώην μεγαλοστέλεχος της «Boeing».

Ο Σάναχαν αποχωρεί από τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού προτού καν επισημοποιηθεί ο διορισμός στη θέση, ένα εξάμηνο αφότου τον πρότεινε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η άδοξη θητεία του Σάναχαν στο Πεντάγωνο φαίνεται πως ήταν συνδυασμός παραγόντων. Μεταξύ άλλων βρέθηκε στο στόχαστρο συχνών και έντονων επικρίσεων από ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, κάποιοι από τους οποίους (σύμφωνα με χτεσινό ρεπορτάζ του «Politico») τον κατηγόρησαν για ανεπάρκεια προσόντων που απαιτεί το πόστο του επικεφαλής του Πενταγώνου. Αλλοι τον αποδοκίμασαν και γιατί επέτρεψε την αύξηση της επιρροής στο Πεντάγωνο του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, Τζον Μπόλτον, παρακάμπτοντας τη στρατιωτική ιεραρχία.

Η αποχώρηση του Σάναχαν, ένα εξάμηνο μετά από εκείνη του προκατόχου του, στρατηγού ε.α. Τζέιμς Μάτις, ανακοινώθηκε από τον Τραμπ μέσω «Twitter» με τη δικαιολογία πως ο υπηρεσιακός υπουργός ήθελε να περάσει «περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του». Μέσω «Twitter» ο Τραμπ ανακοίνωσε και τον αντικαταστάτη του: Αναμένεται να είναι ο 56χρονος Μαρκ Εσπερ, μέχρι σήμερα υφυπουργός Αμυνας αρμόδιος για θέματα στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ