Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
Συγκέντρωση την Τρίτη ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

Τη μέρα εκείνη αναμένεται να παραδοθούν από τις ΗΠΑ 70 ελικόπτερα στη βάση του Στεφανοβίκειου, για τους επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Λεωφόρου Ειρήνης και Καραμπατζάκη (Φαρδύ) στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια πικετοφορία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας και στην 32η ΤΑΞΥΠ ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα, οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου την Τρίτη 18/6, στις 7 μ.μ.

Την ίδια μέρα, στο Στεφανοβίκειο, παρουσία της αναπληρώτριας υφυπουργού Αμυνας των ΗΠΑ για τις εξαγωγές και τη συνεργασία, Αν Κατάλντο, θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης των 70 ελικοπτέρων «OH - 58D Kiowa Warrior», που έφτασαν πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ελικόπτερα, τα οποία, ενώ προβάλλεται πως θα έχουν σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά, αλλά και στον Εβρο, στην πραγματικότητα είναι επιθετικής αναγνώρισης που συνεργάζονται με τα «Apache», προσφέροντάς τους δεδομένα για στοχοποίηση.

Η παραχώρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων - την ίδια περίοδο στη Λάρισα έχουν εγκατασταθεί τα αμερικανικά drones, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας υπάρχουν παρόμοιες εξελίξεις - έγινε από τις ΗΠΑ γιατί εξυπηρετεί την πολιτική τους κυρίως σχετικά με τη λεγόμενη «Ενεργειακή Διαφοροποίηση» στην περιοχή, που σηματοδοτεί την παραπέρα όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα στον τομέα της Ενέργειας.

Η αποστολή των παραπάνω ελικοπτέρων στον Εβρο σχετίζεται ακριβώς με τους αγωγούς και τις υποδομές Ενέργειας στην περιοχή, με πληροφορίες μάλιστα να κάνουν λόγο ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θα αναλάβουν αποστολές και σε περιοχές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας (θυμίζουμε ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού καταμερισμού έχει αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου των δύο).

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ' αυτούς.

Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς. Να μην επιτρέψουν να μετατραπούν ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο η χώρα(2022-09-30 00:00:00.0)
Μαχητικό όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή(2022-05-31 00:00:00.0)
Οι αμερικανοΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις στην περιοχή γεννάνε κινδύνους για τον λαό(2022-05-20 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικό ορμητήριο και μαγνήτης κινδύνων για το λαό η περιοχή(2019-12-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ(2019-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ