Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να φτιαχτούν άμεσα οι αναγκαίοι παιδικοί σταθμοί

Συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Αθήνας

Συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ) Πόπη Γιαννοπούλου είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός και Στέλιος Λάμπρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για θέματα που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθήνας.

Μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΒΑ, ο Νίκος Σοφιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου που έχει στην ευθύνη του τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου της Αθήνας. Με βάση την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων και τη δυναμικότητα που έχουν οι παιδικοί σταθμοί, φαίνεται ότι με μια πρώτη ματιά πάνω από 1.000 νήπια και βρέφη δεν καλύπτεται η φιλοξενία τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα βρέφη, που δείχνει τα κενά, τις ελλείψεις, αλλά και την ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης όσον αφορά την πορεία συρρίκνωσης του δικτύου των παιδικών σταθμών.

Επιμείναμε στην ανάγκη και οι 72 παιδικοί σταθμοί που υπάρχουν σήμερα στο δίκτυο του ΔΒΑ στο δήμο της Αθήνας να λειτουργήσουν όλοι, παρά τις διαδικασίες πιστοποίησης που είναι σε εξέλιξη. Είναι κρίσιμο ζήτημα, όμως, ότι έως το τέλος του 2022 και με βάση τις προϋποθέσεις για την πιστοποίηση που προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, από τους 21 παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια, οι περισσότεροι πρόκειται να κλείσουν. Αρα, για να διατηρηθεί το σημερινό αν και συρρικνωμένο δίκτυο των παιδικών σταθμών, επιβάλλεται άμεσα να χτιστούν τουλάχιστον 15 νέοι παιδικοί σταθμοί. Διεκδικούμε τα έξι ακίνητα που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδικούς σταθμούς, που εδώ και 6 μήνες με ομόφωνη απόφαση του ΔΒΑ έχει ζητήσει ο δήμος της Αθήνας και το υπουργείο Εργασίας κωφεύει.

Το δικαίωμα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας της Αθήνας να στέλνει τα παιδιά της στους παιδικούς σταθμούς, να καλύπτονται οι ανάγκες ιδιαίτερα στα βρέφη, έρχεται αντιμέτωπο με την πολιτική συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών στους δήμους.

Θα επιμείνουμε απέναντι στη νέα δημοτική αρχή, και ιδιαίτερα απέναντι στη νέα κυβέρνηση, για την ανάγκη να στηριχτούν οικονομικά οι δήμοι, ο δήμος της Αθήνας, ώστε να φτιαχτούν άμεσα οι παιδικοί σταθμοί που χρειάζονται για να καλύψουν τα κενά και ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, μαζί με την απαίτηση οι γονείς να μην πληρώνουν τροφεία για την κάλυψη αυτής της ανάγκης που είναι υποχρέωση και ευθύνη της κεντρικής πολιτείας και των δήμων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν(11/5/2018)
Θα πάρουν παιδιά τον... Οκτώβρη(11/9/2013)
Συνεχίζονται οι αιτήσεις(6/6/2013)
Συνεχίζονται τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς(14/2/2013)
Απολύουν εκατοντάδες συμβασιούχους(5/9/2012)
«Τελειώνει» τους συμβασιούχους του δήμου(28/7/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org