Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στο παιχνίδι και οι Αυστραλοί

Την κοινοπραξία των Αυστραλών επιχειρηματιών (IAS) βάζει η κυβέρνηση τώρα στο παιχνίδι για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων προτείνεται να διαρκέσει 35 μέρες και ως εκ τούτου το ξεπούλημα της εταιρίας παίρνει νέα παράταση, δηλωτικό του αδιεξόδου που υπάρχει στο κυβερνητικό εγχείρημα.

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης «Φερστ Μπόστον», που παρέδωσε χτες την εισήγησή του στους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών, προτείνει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου και να αρχίσουν συζητήσεις με την αυστραλιανή εταιρία, με την οποία ως γνωστόν συνεργάζονται οι πιλότοι της ΟΑ και οι επιχειρηματίες Π. Βαρδινογιάννης και Κ. Αγγελόπουλος.

Κατά τις κυβερνητικές πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με την «ΑΧΟΝ» διακόπτονται επειδή η προσφορά δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος της ιδιωτικοποίησης. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση ζητά από την «ΑΧΟΝ» να μην αποχωρήσει από τη διαδικασία, ώστε να υπάρχει δυνατότητα νέου κύκλου διαπραγματεύσεων σε περίπτωση που «ναυαγήσουν» οι συνομιλίες με τους Αυστραλούς.

Πάντως, το αδιέξοδο στην πώληση της ΟΑ έχει διαφανεί καιρό τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που υποχρέωσε την κυβέρνηση να παρατείνει από μήνα σε μήνα τη λήψη της οριστικής απόφασης για το νέο «μνηστήρα» της εταιρίας και να προαναγγέλλει ότι πρόθεσή της είναι «να εμπλουτιστούν τα σχήματα και με νέες δυνάμεις και γιατί όχι και να συνενωθούν τα υπάρχοντα».

Οσον αφορά την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων με την IAS, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αυστραλοί θέτουν δύο όρους ως απαραίτητη προϋπόθεση: Ο πρώτος αφορά την παρουσία κυβερνητικού στελέχους στις διαπραγματεύσεις και ο δεύτερος τη διακοπή οποιασδήποτε παράλληλης συνομιλίας με την «ΑΧΟΝ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ