Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση εκβιάζει τους ιδιοκτήτες ταξί

Αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη δουλιά τους και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, είναι οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, αγνοώντας την επίθεση αυταρχισμού που εξαπέλυσε σε βάρος του κλάδου τους η κυβέρνηση.

Οπως είναι γνωστό, οι αυτοκινητιστές ταξί της Αθήνας ακινητοποίησαν πρόσφατα τα οχήματά τους για 24 ώρες, αντιδρώντας στην ίδρυση και λειτουργία εταιριών ταξί που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών και διεκδικώντας λύσεις σε σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Υπό το βάρος της κινητοποίησης, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, που επί μήνες απέφευγε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ), έσπευσε να τους καλέσει σε συνάντηση, στην ουσία για να τους ανακοινώσει προκλητικά ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω από αυτά που σχεδιάζει.

Η νέα αυταρχική στάση της κυβέρνησης σε βάρος των αυτοκινητιστών ταξί της Αθήνας εκδηλώθηκε χτες, με αφορμή την επικείμενη εγκατάσταση ηλεκτρονικών συσκευών στις λεωφορειολωρίδες, που θα καταγράφουν όσους τις παραβιάζουν, ώστε να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες αυστηρές κυρώσεις. Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ δήλωσε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε «σκληρές κινητοποιήσεις», αφού η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τις προτάσεις του Συνδικάτου (να δημιουργηθούν εσοχές - εξοχές, «πιάτσες ταξί» και να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες όταν μεταφέρουν επιβάτες).

Η επίσημη απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ, είναι: «...εξαντλήσαμε τα όρια του καλόπιστου διαλόγου με τον συμπαθή σας κλάδο και δε συμμεριζόμαστε τον ακατανόητο δυναμισμό που επιδεικνύετε... Πριν υλοποιήσετε τις προθέσεις σας, να ενημερώσετε τα μέλη σας αναφορικά με τις συνέπειες, όχι μόνο του άρθρου 292 του ΠΚ (παρακώλυση συγκοινωνιών), αλλά και του ΚΟΚ (άρθρο 52 παρ. 4), κατά το οποίο επιβάλλεται και το διοικητικό μέτρο αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ