Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηξη βόμβας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χτες το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο όπου στεγάζεται η τράπεζα «American Express», στην οδό Κηφισίας 292, στο Ν. Ψυχικό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, και δύο μικροτραυματισμοί. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σχάρα ποδηλάτου που ήταν σταθμευμένο αριστερά από την είσοδο του εμπορικού κέντρου, ενώ δεν είχε γίνει γνωστό, μέχρι χτες το βράδυ, εάν επρόκειτο για ωρολογιακό ή τηλεχειριζόμενο μηχανισμό.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή, σημειώθηκε στις 3.12 μ.μ. και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές το εμπορικό κέντρο και ένα σταθμευμένο ΙΧ. Από σύμπτωση δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ωστόσο, μια εργαζόμενη σε κατάστημα παιχνιδιών, που έβγαινε εκείνη τη στιγμή από το εμπορικό κέντρο, τραυματίστηκε ελαφρά, πέφτοντας στο έδαφος, εξαιτίας του πανικού που δημιούργησε η έκρηξη. Σε διερχόμενο σχολικό λεωφορείο έσπασαν τα τζάμια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, πολύ ελαφρά, μια γυναίκα συνοδός των μαθητών. Στο λεωφορείο επέβαιναν ακόμα 15 μαθητές της ελληνογαλλικής σχολής Ουρσουλίνων του Ψυχικού.

Αντρες της Ασφάλειας απέκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, ενώ πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ συνέλεξαν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Μέχρι χτες, αργά το βράδυ, καμιά οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ