Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Το ΚΚ Ιταλίας και επίσημα στις ευρωεκλογές

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, με το σύμβολο του ψηφοδελτίου που περιέχει επίσης αυτά της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και του ΚΚΕ
Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, με το σύμβολο του ψηφοδελτίου που περιέχει επίσης αυτά της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και του ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε και επίσημα χτες η διαδικασία έγκρισης συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλη την ιταλική επικράτεια, με βάση την απόφαση των πέντε αρμόδιων δικαστηρίων.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚ Ιταλίας αναφέρει:

«Το ΚΚ απέσπασε την επίσημη έγκριση για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές σε όλη την ιταλική επικράτεια. Το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο θα είναι παρόν σε όλη την Ιταλία.

Ο αγώνας μας ενάντια στην ΕΕ θα προχωρήσει μαζί με τα ΚΚ όλης της Ευρώπης, για να δώσουμε φωνή στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα».

Το ΚΚΙ θα πάρει μέρος σε όλες τις περιφέρειες χωρίς να χρειάζεται να συλλέξει τις υπογραφές, αξιοποιώντας δυνατότητα που δίνει ο εκλογικός νόμος στην Ιταλία να κατέβει στις εκλογές με την κάλυψη ενός κόμματος που έχει ήδη εκλεγμένους ευρωβουλευτές, όπως το ΚΚΕ. Ετσι, στο σήμα των ψηφοδελτίων του ΚΚ Ιταλίας θα υπάρχει τόσο το σήμα του ΚΚΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Θυμίζουμε ότι οι Ιταλοί σύντροφοι στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ τους στις 8 Απρίλη εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «απόδειξη του αληθινού διεθνισμού» και ότι «η συμμετοχή στις ευρωεκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την αμετάκλητη φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των θεσμικών της οργάνων. Οπως κάναμε ήδη στις πολιτικές εκλογές του 2018, θα πούμε σαφώς στους εργάτες και στους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο ΚΚΙ είναι μια ψήφος για την ενίσχυση της ιστορικής προοπτικής του γκρεμίσματος της καπιταλιστικής κοινωνίας και της συγκέντρωσης δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ